İSKİ'den Su ve Doğalgaz Faturalarına İlişkin Açıklama İSKİ'den Su ve Doğalgaz Faturalarına İlişkin Açıklama

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihle ilgili araştırmalar başladı. Bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelen Ramazan Bayramı öncesinde, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini almak ve bayrama hazırlık yapmak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, emekliye bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli oldu. Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman, hangi ayda yatacak? İkramiyeler bayramdan önce yatar mı?

Emekli Bayram İkramiyeleri 2024 Ne Zaman Yatacak?

2024 Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılan bayram ikramiyelerinin, bu yıl ödeneceği günler araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, emekli bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek.Ramazan Bayramı İkramiyeleri

Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Kadar Olacak?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesi tutarı artırıldı. Bu yıl bayram ikramiyesi tutarı 3 bin liraya yükseltildi. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

2024 Ramazan Bayramı öncesinde merakla beklenen emekli bayram ikramiyesi ödemeleri hakkında detaylar netleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında ödeneceği belirtiliyor. Bu ödemelerle ilgili olarak emeklilerin hesaplarına geçen yıla oranla yüzde 50 artışla 3 bin lira yatırılacak. SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri bayram ikramiyesi alacaklar. Bu ödemeler, emeklilerin bayram öncesinde maddi anlamda rahatlamalarına katkı sağlayacak.

Emekli Bayram İkramiyeleri Hesaplara Ne Zaman Geçer?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl 10 Nisan tarihine denk gelecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilere ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

2024 emekli bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Bu yıl bayram ikramiyesi tutarı 3 bin lira olarak belirlendi. Emekliler, bayram öncesinde hesaplarına yatacak olan ikramiyeleri ile bayrama daha hazırlıklı girecekler.

Editör: Kader GÜL