Peki, Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü kimdir?

Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

65. Hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Faruk Özlü, 19 Kasım 1962 tarihinde Düzce'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Düzce'de tamamlayan Özlü, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Ayrıca İspanya'da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimleri aldı.

1987 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak kariyerine başlayan Özlü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Türk Uçak Sanayi A.Ş., TAI, HEAŞ, Teknopark İstanbul ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı.

Politikaya atılan Özlü, 2015 seçimlerinde Düzce Milletvekili olarak Meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Bakanlık döneminde, Türkiye'nin sanayi alanındaki projelerine liderlik etti. Patent ve Marka Kanunu, Üretim Reform Paketi gibi önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirdi. Ayrıca, Türkiye'nin Sanayi Devrimi ve Mega Endüstri Bölgeleri gibi projelerle ülkenin sanayi gelirlerini artırmak için çalıştı.

2019 Mahalli İdareler Seçiminde Düzce Belediye Başkanı seçilen Faruk Özlü, halen bu görevi sürdürmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Kader GÜL