Önal, kilolarından kurtulmak için düzenli ve disiplinli bir diyet programı uyguladı. İşte diyetisyenimizin bu süreçte izlediği adımlar ve önerileri.

Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kilo Vermeye Başlama Kararı

Önal, kilo verme serüvenine almak istediği gömleğin bir üst bedenini tercih etmek zorunda kaldığı gün başladı. O an, fazla kilolarından kurtulma kararı aldı. Kilom 92, vücut yağ oranım yüzde 36, beden kitle endeksim 29'du" diyerek durumu özetledi.

Düzenli Besin Tüketim Kaydı ve Kalori Hesaplama

Önal, kilo vermek için öncelikle bir hafta boyunca besin tüketim kaydı hazırladı. Tükettiği gıdaları saatleri ve miktarı ile not ederek, günlük kalori ihtiyacını belirledi. Bu adım, ona hangi gıdaların fazla kalori içerdiğini ve nerede yanlış yaptığını gösterdi.

Kişiye Özel Diyet Listesi

Besin tüketim kaydının ardından, Önal kendine özel bir diyet listesi oluşturdu. "İlk hafta diyetime alışmıştım. Bir ay sonra tartıda başarılı sonuçları görebiliyordum" diyen Önal, diyet programına uyum sağlamanın önemini vurguladı.

Motivasyonu Arttıran Başarılar

Önal, 6 ay sonra hedefine ulaşarak 23 kilo verdi. "Kilom 69 ve yağ oranım ise yüzde 18 olmuştu. Başarmıştım. Danışanlarıma somut örnek oluyorum. Böylelikle motivasyonları daha da artıyordu" sözleriyle, başarısının danışanlarını da olumlu etkilediğini belirtti.

Sağlıklı Kilo Vermenin Önemi

Dünya Diyetisyenler Günü çerçevesinde deneyimlerini paylaşan Önal, obezite görülme sıklığının Türkiye'de de gün geçtikçe arttığını vurguladı. Sağlık Bakanlığı'nın 2017'de yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de obezite görülme sıklığı yüzde 31,5 olarak tespit edildi. Önal, "İstatistiki göstergelerin bu denli yüksek olduğu obezite ile savaşı yenmek büyük bir başarı öyküsüdür" dedi.

Diyete Alışma Süreci

Önal, "Bir hafta boyunca besin tüketim kaydı hazırladım. Tükettiğim gıdaları saatleri ve miktarı ile not ettim. Daha sonra kalori hesaplamasına başladım. Ardından diyet listemi oluşturdum. İlk hafta diyetime alışmıştım" diyerek, diyet sürecine nasıl başladığını anlattı.

Önal, 6 ay sonra hedefine ulaştığını ve 23 kilo verdiğini belirtti. "Başarmıştım. Danışanlarıma somut örnek oluyorum. Böylelikle motivasyonları daha da artıyordu" sözleriyle, başarısının danışanlarını da olumlu etkilediğini ifade etti.

Önal, sağlıklı kilo vermenin kararlılık ve disiplin gerektirdiğini vurguluyor. "Ben başardım, sizler de başarabilirsiniz" diyen Önal, sağlıklı beslenme ve düzenli diyet programlarının kilo vermede ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: Kader GÜL