1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Öğrencisini Affeden Öğretmen Eyüp Sağlık Hayatını Kaybetti

Öğrencisini Affeden Öğretmen Eyüp Sağlık Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da iki yıl önce öğrencisinin saygısız davranışlarına maruz kalan İngilizce öğretmeni Eyüp Sağlık (60), olayın ardından öğrencisini affederek hoşgörülü bir tutum sergilemiş ve bu davranışıyla takdir toplamıştı. Yaklaşık üç ay önce evinin balkonundan düşerek ağır yaralanan Sağlık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Saygısızlık Yapan Öğrencisini Affetmişti

2022 yılının Mart ayında, Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eyüp Sağlık, ders esnasında bir öğrencisinin saygısız hareketlerine maruz kaldı. Sosyal medya fenomeni olmak isteyen öğrenci, öğretmenine yönelik bu davranışlarıyla büyük tepki toplarken, olay başka bir öğrenci tarafından kaydedilmişti. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan olay sonrası Sağlık, basına yaptığı açıklamada öğrencisini affettiğini dile getirmiş ve şu sözleriyle hafızalarda yer edinmişti:

“Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Bu çocuk da bilinçli değil, kendisini affettim. Bu bizim evladımız, atamayız.”

Balkondan Düşerek Ağır Yaralanmıştı

Eyüp Sağlık, öğrencisine gösterdiği bu hoşgörülü yaklaşımıyla toplumun takdirini kazanmıştı. Ancak, yaklaşık üç ay önce evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada ayağının kayması sonucu üçüncü kattan düşerek ağır yaralandı. Sol kolunun işlevini kaybetmesi ve akciğerinde sönme gibi ciddi yaralanmalar yaşamasının ardından hastaneye kaldırılan Sağlık, uzun süre tedavi gördü. Durumu sürekli kötüye giden emekli öğretmen, geçirdiği kalp krizleri sonucunda hayatını kaybetti.

Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Sağlık’ın cenaze namazı Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde kılındı ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Ailesi ve yakınları, Sağlık’ın hoşgörülü ve sevgi dolu bir insan olduğunu dile getirirken, kardeşi Ali Sağlık, “Kardeşim iyi bir öğretmendi, öğrencilerini her zaman sahiplenirdi” dedi.

Öğrencisini Affeden Öğretmen Eyüp Sağlık Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!