Hangzhou merkezli elektrikli otomobil devi Leapmotor, Avrupa pazarına giriş yaptı! Şirket, Stellantis'in Polonya'daki fabrikasında elektrikli araç üretmeye başladı.

Leapmotor, C11 SUV, C01 sedan, T03 şehir otomobili ve S01 coupe olmak üzere 4 farklı elektrikli model üretiyor. Geçtiğimiz yıl ise T03 modelini Türkiye'de satışa sunmuştu.

Stellantis'in gücünü arkasına alan Leapmotor, Avrupa'da da atağa kalkıyor. Stellantis, geçtiğimiz yıl Leapmotor'un yüzde 20 hissesini 1.5 milyar euro karşılığında satın almıştı. Bu sayede Leapmotor, Stellantis'in Polonya'daki fabrikasında üretim yapma imkanı yakaladı.

Dijital Pazarlama Trendleri 2024 Dijital Pazarlama Trendleri 2024

Leapmotor'un ilk hedefi Avrupa'da 9 pazar. Eylül ayında Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde satışa başlamayı planlıyor.

Polonya'daki Tychy tesisi, Fiat 500, Fiat 600, Jeep Avenger ve önümüzdeki ay tanıtılacak Alfa Romeo Milano modellerini de üretiyor. Leapmotor T03'ün de bu tesiste üretilmesi ile modelin Avrupa'da daha hızlı bir şekilde pazara girmesi bekleniyor.

Leapmotor'un Avrupa pazarında nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Çinli elektrikli araç devi, uygun fiyatlı ve teknolojik modelleri ile Avrupa'da önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

Editör: Kader GÜL