Ak Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayı belirlendi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Çankırı'yı temsil edecek isim Hüseyin Filiz. Peki, Hüseyin Filiz kimdir? Kaç yaşında?

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem

HÜSEYİN FİLİZ'İN ÖZGEÇMİŞİ

Hüseyin Filiz, 2 Şubat 1958 tarihinde Çankırı'da dünyaya geldi. Babasının adı İsmail, annesinin adı ise Kiraz'dır. Sanayici kimliğiyle tanınan Filiz, Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü başarıyla tamamladı.

Ticaret hayatına Çankırı'da adım atan Hüseyin Filiz, önce Tarım Makineleri Fabrikası'nı kurdu. Ardından 1995 yılında Çelik Kapı Fabrikası'nı faaliyete geçirdi. Yurt içinde ve yurtdışında birçok showroom açarak ticaret ağını genişletti. Traktör ve çeşitli otomotiv markalarının bayiliklerini aldı. Ankara'da akaryakıt istasyonu işletmeciliği de yaptı. Ayrıca konut inşaatı müteahhitliği ile inşaat sektörüne adım attı.

Hüseyin Filiz'in liderlik ettiği şirketler arasında Filiz Tarım Makineleri A.Ş., Filiz Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Filiz Çelik Mamulleri Ticaret Limited Şirketi ve Filiz Tarım ve Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi bulunmaktadır. Çerkeş ilçesindeki et, hayvancılık, ve süt ürünleri tesisi ile bölgesel ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Filiz, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Kader GÜL