Buzdolapları 20. yüzyılın başından bu yana hayatımızda olan evlerin vazgeçilmezi beyaz eşyalardan. Yiyeceklerimizi uzun süre bozulmaktan koruyan buzdolaplarıyla ilgili en sık karşılaştığımız sorun dolaptan keskin, rahatsız edici, kötü kokuların gelmesi. Buzdolabındaki kötü kokuyu yok etmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

Buzdolabının arkasında kirli su birikmesi, dolabın uzun süre kullanılmaması, tıka basa doldurulması, içerisindeki yiyeceklerin çürümüş olması, dolapta gaz kaçağı varsa tüm bunlar buzdolaplarında koku oluşumuna neden olabiliyor.  Buzdolabında koku problemi yaşıyorsanız ilk olarak dolabın arkasında birikmiş suyu boşaltın, ardından buzdolabının içerisindekileri boşaltın, buzdolabının içini temizleyin, temizlemek için küçük boy bir kovayı suyla doldurup içine bir miktar bulaşık deterjanı kullanın. Bezle kuruladıktan sonra dolaptaki kötü kokudan kurtulmak için şu yöntemlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz.

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Buzdolabını açtığımızda keskin, kötü bir kokusu gelmesi çok rahatsız edici bir durum. Bu koku gibi zaman dolaptaki yiyeceklere de sinerek onların da kokmasına yol açabiliyor. Neyse ki Türk kahvesi, vanilya, sirke gibi doğal yöntemler var! İşte buzdolabı kokusunu gidermenin yolları:

Türk Kahvesi 

Sabah’ın haberine göre Türk kahvesi buzdolabı kokusuna doğal çözüm olabiliyor. Bunun için tabakların içerisine 2 yemek kaşığı Türk kahvesi koyun, buzdolabının her rafına içi kahve dolu tabakları yerleştirin, bu yöntem sayesinde koku birkaç gün içerisinde bertaraf olacak. Türk kahvesi yerine kahve çekirdeklerini de kullanabilirsiniz.

Limon

New18' de yer alan içeriğe göre buzdolabı kokusuyla limon sayesinde baş edebilirsiniz. Bir kase su içerisine yarım kesilmiş limonu koyun ve kaseyi buzdolabına yerleştirin. Limon kokudan kurtulmaya yardımcı olacaktır.

Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Önerileri

Vanilya

Vanilya da buzdolabı kokusundan kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden. Bir tabağa 2 paket vanilya boşaltın bu tabağı buzdolabının rafına koyun.

Karbonat ile Buzdolabı Kokusunu Nasıl Giderebilirsiniz?

Karbonat binbir derde deva bir madde. Karbonatın bir diğer kullanım alanı da buzdolabındaki kötü kokunun yok edilmesi. Bir tabağın içerisine 3-4 paket karbonatı boşaltın, bu tabağı buzdolabı rafında bekletmek tüm kokuyu giderecektir.

Sirke ile Buzdolabı Kokusuna Doğal Çözüm

Elma sirkesi antiseptik özellikleri sayesinde buzdolabı kokusunun geçmesinde etkili rol oynuyor. Bir tasın içerisine elma sirkesini dökün. Bu tası buzdolabının bir rafına yerleştirin.

Kabartma Tozu

Nefisyemektarifleri'nin haberine göre kabartma tozu da buzdolabı kokusundan kurtulmak için kullanılabiliyor. Bunun için genişçe bir tabağa kabartma tozu dökün. Bunu birkaç gün boyunca buzdolabında bekletin. Koku tamamen gidene kadar bu yöntemi uygulayın.

Süt

Buzdolabı kokusu gidermek için sütten yararlanabilirsiniz. Buzdolabınızı sildikten sonra birkaç farklı tasa süt koyun ve bunları buzdolabı raflarına yerleştirin.

Buzdolabı Kokusu İçin Kömür Nasıl Kullanılır?

Buzdolabı kokularından mangal kömürü sayesinde kurtulabilirsiniz.  Bir poşete mangal kömürlerini koyun, buzdolabındaki bir rafa bunu yerleştirin. Bu şekilde birkaç gün boyunca mangal kömürünü dolapta bekletmek tüm kötü kokuyu yok edecektir.

Tüm bu yöntemleri uygulamanıza rağmen koku bir türlü geçmiyorsa mutlaka eve bir tamirci çağırın. Buzdolabında gaz kaçağı gibi bir sorun vardır, bu sorun çözülmeden koku da geçmeyecektir.

Editör: Çetin KEYDAL