Altın Fiyatları İçin Kritik Üç Başlık Altın Fiyatları İçin Kritik Üç Başlık

Bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi yüzde 1,04 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında sigorta yüzde 5,89 ile tek kazandıran olurken, turizm yüzde 0,52 ile en çok kaybeden oldu.

Analistler, küresel piyasalarda gözlerin bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrildiğini belirtiyor. Orta Doğu'daki devam eden çatışmalar ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesine çıkmasının pay piyasalarını baskıladığı ifade ediliyor.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, konut inşaatının eylülde toparlandığı belirtiliyor. Konut başlangıçları ağustosta 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken, eylülde yüzde 7 artış gösterdi. İnşaat izinleri ise beklenenden az düştü.

Bu verilerin ekonominin gücünü koruduğuna işaret etmesiyle birlikte, Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağı beklentileri güçleniyor ve tahvil faizleri yükselişe geçiyor. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 2007'den bu yana ilk kez yüzde 4,9'un üzerine çıkmış durumda.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, daha fazla faiz artırımının gerekip gerekmeyeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyor.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell'ın konuşmasının yanı sıra ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed imalat endeksi, konut başlangıçları ve 2. el konut satışları ile İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini ifade ediyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 puanın direnç, 7.840 ve 7.750 seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Editör: Kader GÜL