Yaşam Haberleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Pratik Tarif

Bisküvili irmik tatlısı tarifi, hafif ve lezzetli yapısıyla yaz aylarının favorisi. Misafirlerinizi şımartmanın en kolay yolu!

Abone Ol

Bisküvili tatlılar, hafif yapısı ve lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bisküvili tatlılar, çeşitli bisküvi şekilleriyle farklı malzemelerle yapılabilmektedir. Bu yazıda, özellikle benim de tercih ettiğim bir tatlı olan bisküvili irmik tatlısı tarifini paylaşacağız.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri:

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağından biraz fazla irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kaşık mısır nişastası
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistancevizi

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle küçük kare bir borcama bisküviler sırayla dizilir. Daha sonra irmik muhallebisini yapmak için süt tencereye boşaltılır. Ardından irmik, şeker, damla sakızı ve vanilya eklenir. Ocağın altını yakmadan önce hepsi birbirine karıştırılır. Daha sonra nişasta pütürlü kalmaması için suda eritilerek, muhallebinin içine karıştırılır. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Tam bir muhallebi kıvamı elde edildikten sonra ılıyana kadar bekletilir. Ilıdıktan sonra bisküvilerin üzerine bir kat sürülür ve tekrar bisküvi dizilir, bu şekilde üç kata kadar yapılır. En son muhallebi ile tamamen kaplanır. Üzerine Hindistan cevizi dökülür. İsteğe göre çikolata sosu dökülebilir veya mevsim meyveleri ile süslenebilir.

Bisküvili irmik tatlısı, hafif ve lezzetli yapısıyla yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Kolayca hazırlanabilen bu tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir tatlıyla buluşturmanın harika bir yoludur. Deneyebilir, farklı malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }