Bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu üzücü durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Ayrıca 2 bin 716 kişinin yaralandığını belirtti.

Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerinin Denetimleri

Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin denetimlere aralıksız devam ettiğini vurguladı. Bu süre zarfında 726 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 11 kişi yaşamını yitirdi, bin 295 kişi ise yaralandı.

TSK, Suriye'nin Kuzeyine Takviye Birlikler Gönderdi TSK, Suriye'nin Kuzeyine Takviye Birlikler Gönderdi

289 Bin 700 Araç Denetlendi

İçişleri Bakanı, toplamda 289 bin 700 aracın denetlendiğini açıkladı. Denetimler sonucunda 18 bin 889 araca hız ve radar işlemi, 17 bin 227 araca ise çeşitli trafik işlemleri uygulandı.

Aşırı Hız ve Emniyet Kemeri Uyarısı

Bakan Yerlikaya, açıklamasında aşırı hız yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekti. Trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Trafik Kurallarına Uyalım, Bayramı Güvenle Geçirelim

Yerlikaya, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun" dedi.

Bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazaları, trafikte daha dikkatli ve kurallara uygun hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kurallara uymak, hem kendi can güvenliğimiz hem de başkalarının can güvenliği için büyük önem taşıyor.

Editör: Kader GÜL