Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Geçtiğimiz hafta başından bu yana ons altının dengede durmaya çalışması iç piyasadaki altın türlerinin de fiyatlarında oynamalara neden oldu. ABD’den gelen haberler sonrası ise altın fiyatları ayın başındaki rekor seviyelerden oldukça uzaklaştı.

Ancak altın bu hafta döviz kaynaklı olarak yükselişe geçerek yeni bir rekora imza attı. Tahminleri ile yatırımcılar tarafından yakın takip edilen İslam Memiş ise gram altındaki yeni zirveyi açıkladı. Peki, bugün çeyrek altın, gram altın, yarım altın, 22 ayar bilezik, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç lira? İşte detaylar...

Son dakika haberine göre; gram altın fiyatları ile ilgili yeni tahminler açıklandı. İç piyasaya göre şekillenen ve alım gücüne büyük ölçüde etki eden altın fiyatları, ülkemizdeki yatırım araçları içinde en güvenli liman olmaya devam ediyor. Altın fiyatları haftanın son günü olan 11 Haziran tarihinde yükseliş seyrini sürdürüyor. Altının nasıl seyredeceği ise yeni haftanın başındaki rakamlarla belli olacak.


İslam Memiş, doların ardından en çok merak edilen 'altın' öngörüsünü açıkladı, yol haritasını zirve vererek paylaştı. Memiş, 'gram altın çok yükseldi, satılır mı?' sorusuna da yanıt verdi.

Altın rakamlarını değerlendirmeye ons altından başlayan Memiş, "1968 dolar ons altında direnç seviyesi. Buranın üzerinde kapanışlar gelmeli ki, 1995 dolar seviyesini kendine hedef olarak belirlesin. 1910 dolar öngörüm vardı ons altında, bu beklentimi hala koruyorum. 1933'ten tepki alımı geldi ancak öngörüm devam ediyor. 1910 doları beklemeye devam ediyorum" dedi.


İslam Memiş, gram altın değerlendirmelerini şöyle anlattı: "Gram altın TL Kapalıçarşı'da 1478-1490 lira aralığında. 1481-1482 bant aralığından çıkış yapmıştım, beklemeye devam ediyorum. TCMB'nin 22 Haziran'daki faiz kararını görmeden karar vermeyeceğim. 1481-1482'den iki kez satış yaptım. Birinci tur seçimlerinden önce 1516 lira görülmüştü, devamında 1355'e kadar düşünce, burası alım yeridir dedim.

1450 yukarı yönlü kırıldıktan sonra 1550'ye kadar yükselişinin sürdürecek öngörüm vardı, bu devam ediyor. Dolar kurunun biraz daha değer kazanmasıyla bu sefer 1600, 1650 liraya tekabül eder yükselişler, onu da Merkez Bankası faiz kararından sonra, Mehmet Şimşek'in açıklamalarından sonra yeniden değerlendireceğiz.


Gram altınla ilgili merak edilen soruya ise İslam Memiş, şöyle yanıt verdi: Çok yükseldi, satılır mı soruları geliyor. Bir ihtiyacınız yoksa, ev araba almayacaksan, daha düşükten alırım diye pozisyon açılmamalı.

Kendi varlıklarını koruyan, uzun vadeli yatırımcılar alım-satım piyasası bitti, makas aralığı buna fırsat vermiyor. Makas aralığı biraz kapandı ama altında tamamen kapanmadı. Satış yapmayan arkadaşların beklemesi gerekiyor."

İslam Memiş, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: "Ons gümüş 24.29 dolar. 23.80, 24 dolar direncinin takip ediyoruz. Bakalım 24'ün üzerinde tutunabilecek mi? Ben zannetmiyorum. Gram gümüş 18.07-19.42 lira aralığında. 20 lira seviyesi vardı.


Bu beklentimiz gerçekleşiyor. Kısa vadede 17 ve belki altına sarkma bile beklediğimi söyleyebilirim. Buraların alım yeri olduğunu düşünmüyorum. Ben 19.42'den gümüş almam, beklemeyi tercih ederdim.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Sigara Fiyatlarına Büyük Zam! 5 Eylül 2024'te Marlboro, Parliament, Murratti, Lark, LM ve Chesterfield Fiyatları Güncellendi Sigara Fiyatlarına Büyük Zam! 5 Eylül 2024'te Marlboro, Parliament, Murratti, Lark, LM ve Chesterfield Fiyatları Güncellendi

Altın onsu anlık olarak 1.961 dolardan işlem görüyor. Bin 402 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 1.474 liradan satışta.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2.402 liradan alınıyor. 11 Haziran'da çeyrek altının satış fiyatı ise 2.460 TL.

Editör: Kader GÜL