Sabaha karşı başlayan yangın kısa sürede 65 bin metrekarelik alışveriş merkezinin tamamını sardı.

Yangına Hızlı Müdahale

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemese de, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi. Yangınla mücadelede 180 itfaiye eri ve 58 itfaiye aracı görev aldı. Ayrıca, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.Alışveriş Merkezinde Binlerce Dükkan Kül Oldu (1)

Binlerce İşsiz Kaldı

Bin 348 dükkanın tamamen küle dönmesiyle yaklaşık 2 bin kişi işsiz kaldı. Yangında milyonlarca dolarlık maddi zararın olduğu tahmin ediliyor. İtfaiyenin yangını söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirilirken, olay yerinde incelemeler devam ediyor.

Soruşturma Başlatıldı

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, Varşova polisi soruşturma başlattı. İtfaiye Genel Müdürü Mariusz Feltynowski, yangının bu büyüklükte bir alışveriş merkezini 11 dakikada sararak düşündürücü olduğunu belirtti.

Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı

Varşova halkına, bölgeden uzak durmaları ve dışarı çıkmaları halinde maske takmaları tavsiyesinde bulunuldu. Saatler süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, olayın detayları hala netlik kazanmayı bekliyor.

Editör: Kader GÜL