Önleyici Güvenlik Paradigmasıyla Türkiye'nin Güvenliği

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Güvenlik konseptinin temelini "Önleyici güvenlik paradigması" olarak belirleyen Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için kararlı adımlar attıklarını vurguladı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Dijital Ağırlıklı Güvenlik

Hedef, ülkemize yönelik güvenlik risklerini ortadan kaldırmak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi altında dijital ağırlıklı, önleyici kolluk karakteriyle şehir güvenliği altyapısını güçlendiriyoruz. Bu vizyon, suçun oluşmasını engellemeyi ve insanların zarar görmemesini sağlamayı öncelikli kılıyor.

Terörle Mücadele ve Başarıya Ulaşılan Temel Unsurlar

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede başarı elde ettiklerini belirterek, "Tehdidi kaynağında yok etme", "Olay sonrası değil kesintisiz operasyon", "Yerli ve milli kaynaklarla yüksek beşerî ve teknik kapasite kullanımı" ve "Teröre karşı mücadele yanında terörizme karşı mücadele" temel unsurlarıyla çerçevelenen Güvenlik Konsepti'nin başarıyla uygulandığını ifade etti.

Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele

Bakanlığın temel hedeflerinden biri, uyuşturucunun ülkemiz için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını sağlamak. 2023 yılında gerçekleştirilen operasyonlarla 224 bin 605 düzensiz göçmen yakalandı ve 6 ülke ile 5 uluslararası operasyon gerçekleştirildi.

Deprem Sonrası Dayanışma ve AFAD'a Destek

Bakan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD'a verilen destekleri anlatarak, geçici barınma alanlarından, nakdi yardımlara kadar bir dizi önlem alındığını belirtti. 2024 yılı bütçesinden AFAD'a yaklaşık 672 milyar lira ödenek ayrıldı.

Destan Yazan Güvenlik Hizmetleri

Son 11 ayda, mal varlığına, kişilere, millete, devlete ve topluma karşı işlenen suçlarda yaşanan azalma, güvenlik güçlerinin sahaya etkili bir şekilde müdahale etmesinin bir göstergesidir. Aydınlatma oranlarındaki artış, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerlere olan bağlılığımızı yansıtmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Düzensiz Göç ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele

Bakan Yerlikaya'nın vurguladığı gibi, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı kararlı bir mücadele yürütülüyor. Operasyonlar sonucunda ülke genelinde 234 bin 92 düzensiz göçmen yakalanırken, 9 bin 256 göçmen kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı.

Destanı Tamamlamak İçin El Ele

Bakanlık, depremzedelerin acı günlerini geride bırakmak için önemli adımlar atmaktadır. AFAD'a ayrılan bütçe, kalıcı konutların inşası ve hak sahipliği sürecini desteklemektedir.

Editör: Kader GÜL