Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile 5 ilin valisi değişti.

Diyarbakır Valiliği'ne Murat Zorluoğlu Atandı

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Diyarbakır Valiliği'ne, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu getirildi. Diyarbakır'ın yeni valisi Zorluoğlu, daha önce Trabzon Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştu.

Malatya Valiliği'ne Seddar Yavuz Getirildi

Malatya Valiliği'ne ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz atandı. Yavuz, kamu yönetimi ve güvenlik alanındaki tecrübesi ile Malatya'da önemli projelere imza atması beklenen bir isim olarak öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesine Taziyelerini İletti

Kocaeli Valiliği'ne İlhami Aktaş Atandı

Kocaeli Valiliği görevine atanan İlhami Aktaş, daha önce Çanakkale Valisi olarak görev yapıyordu. Aktaş, Kocaeli'deki sanayi ve ticaret merkezlerinin yönetimi konusunda önemli bir deneyime sahip.

Çanakkale Valiliği'ne Ömer Toraman Getirildi

Çanakkale Valiliği'ne ise Ömer Toraman atandı. Toraman, bu göreve atanana kadar Elazığ Valisi olarak görev yapıyordu. Çanakkale'nin tarihi ve turistik değerlerinin korunması ve tanıtımı konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekmesi bekleniyor.

Elazığ Valiliği'ne Numan Hatipoğlu Atandı

Elazığ Valiliği'ne atanan Numan Hatipoğlu, daha önce çeşitli illerde valilik ve mülki amirlik görevlerinde bulunmuş deneyimli bir bürokrat. Elazığ'da deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde önemli projelere liderlik etmesi bekleniyor.

Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüklerinde Değişiklikler

Resmi Gazete'de yayımlanan diğer atama kararlarına göre, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki bazı gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerinde de değişiklikler yapıldı. Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadir Karakuş, Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ve Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ceylan Er görevlerinden alındı. Yeni atamalar ise şöyle:

  • Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü: Hüseyin Topçuoğlu
  • Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü: Metin Gürbüz
  • İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü: Ayhan Coşkuner

Bu atamalar, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Editör: Kader GÜL