23 Ocak 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen Hakim ve Savcılık sınav sonuçları beklenen an geldi ve adaylar sonuçları öğrenmek için sabırsızlanıyordu. Bu yazımızda, 2024 Hakim ve Savcılık sınav sonuçları ile ilgili detaylı bilgileri bulabilir, mülakat tarihlerine dair güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı Acil İniş Yapan Uçak ile Yolcu Aracı Kaza Yaptı: Pilot Hastaneye Kaldırıldı

Sınav Sonuçlarına Genel Bakış

Hakim ve savcılık sınav sonuçları, 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Adalet Bakanlığı Adli Yargı ve İdari Yargı sınavları sonrasında merakla bekleniyordu. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklandığını duyurarak adaylara uzun süren bekleyişin ardından heyecan verici bir haber verdi.

Sonuçlara Nasıl Erişebilirim?

Sınav sonuçlarına erişim, 23 Ocak 2024 tarihinde saat 13.00 itibariyle ÖSYM'nin resmi web sitesi olan sonuc osym adresinden mümkün olacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile bu platform üzerinden sonuçları öğrenebilecekler.

HAKİM VE SAVCILIK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Mülakatlar Ne Zaman?

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adayların dikkati, Adli Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı mülakat tarihlerine çevrildi. Ancak, bu yazının hazırlandığı tarihte mülakat tarihleri henüz belli değildir. Mülakat tarihleri Adalet Bakanlığı tarafından ilan edildiği anda güncellenecek ve habere eklenecektir.

Sınav Sonuçlarına Göre Mülakat Kriterleri

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (800) iki katı fazlası olan 2400 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 2400 üncü aday ile aynı puana sahip adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından mülakata çağrılacaktır. Sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından seçim yapılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. Mülakata katılma hakkını elde eden adaylar arasında sadece 70 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrılacaktır.

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından seçim yapılarak sadece bu adaylar mülakata çağrılacaktır.

Mülakata Katılım Durumu

Kontenjana giren adaylar, sınav sonuç bilgilerinde, "Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı'nın internet sayfasından takip ediniz." bilgisini görecektir. Kontenjana giremeyen adaylar için ise "Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız." ifadesi kullanılacaktır. 70 puanın altında puan alan adaylar için ise "Kazanamadınız." bilgisi verilecektir.

Editör: Kader GÜL