1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Yunanistan’da Gerçekleşen 6 Türk Vatandaşının Ölümüyle İlgili Şüpheli İnfaz Olayı

Yunanistan’da Gerçekleşen 6 Türk Vatandaşının Ölümüyle İlgili Şüpheli İnfaz Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olayın ana şüphelisi olarak gözaltına alınan eski FETÖ üyesi polis Süleyman Dalgıç’ın DNA örnekleri, öldürülenlerin kaldığı evde ve araçlarında tespit edildi, ancak olayın diğer şüphelisi olarak hareket eden ikinci kişiyi bulmak için çalışmalar devam ediyor.

Olayda hayatını kaybeden 6 kişinin ölümü, gözaltına alınan Süleyman Dalgıç’ın Atina Emniyeti’ndeki sorgusuyla ilerliyor. Dalgıç, sorgusunda tüm suçlamaları reddetmiş ve çantasında bulunan 4 mermiye ait olmadığını iddia etmiş. Polis, Dalgıç’la birlikte hareket eden diğer şüpheliyi tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.Yunanistan'da Gerçekleşen 6 Türk Vatandaşının Ölümüyle İlgili Şüpheli İnfaz Olayı (1)Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda, öldürülen 6 kişiye, içlerinden birisine gönderilen “Kaldığınız yer deşifre edildi, acil çıkın” mesajıyla tuzak kurulduğu ve kaçmaya çalıştıkları aracın Süleyman Dalgıç tarafından pusuya düşürüldüğü belirlendi. Bu cinayetten önce Fransa’da gerçekleşen bir olayda çetenin iki hasımını öldürdükten sonra Yunanistan’a girdiği tespit edilen bu 6 kişi, bir daire kiralayarak saklanmışlardı.

Atina’da yaşanan infaz olayı, 6 Türk vatandaşının ölümüne yol açtı. Ana şüpheli olarak gözaltına alınan eski FETÖ üyesi polis Süleyman Dalgıç, sorgusunda suçsuz olduğunu iddia etti. Olayda ölenler, tuzak kurularak pusuya düşürüldü. Yunan adaları üzerinden insan kaçakçılığı ve simsarlık yapan Dalgıç, Fransa’da daha önce gerçekleşen cinayetlerin ardından Yunanistan’a gelmişti. İfadesinde suçlamaları reddeden Dalgıç’ın yanı sıra, diğer şüpheliyi aramak için çalışmalar sürüyor. Yunan ve Türk emniyet birimleri, olayı aydınlatmak için işbirliği yapıyor.

Yunan ve Türk polisi arasında bilgi paylaşımı yapıldığında, Dalgıç’ın eski bir polis olduğu ve Yunan adaları üzerinden insan kaçakçılığı ve simsarlık yaptığı belirlendi. Doruk Ersu Büyüktunç adını kullanarak kurbanlarına yardım bahanesiyle yaklaşarak onları pusuya düşürdüğü tespit edilen Dalgıç, kanlı infazın ardından Atina Havalimanı’nda yakalanmıştı.

Kanlı infazda yer aldığı tespit edilen diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yunanistan’da Gerçekleşen 6 Türk Vatandaşının Ölümüyle İlgili Şüpheli İnfaz Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!