Apple'ın yeni iPad Air 6'nın yıl sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bloomberg'in tecrübeli teknoloji gazetecisi Mark Gurman, yeni iPad Air'in M1 yonga setine sahip olacağını ve Wi-Fi 6E desteği sunacağını duyurdu.

Gurman, yeni iPad Air'in muhtemelen önceki modelin kasasını ve 10.9 inç Liquid Retina IPS LCD ekranını koruyacağını söyledi. Ancak, tabletin daha hızlı yenileme hızına sahip bir ekranı kaçıracağını da belirtti. Çünkü iPad Air modelinde ProMotion desteği bulunmuyor.

Yeni iPad Air 6'nın Wi-Fi 6E desteği, şu anda 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde bulunuyor. Wi-Fi 6E, Wi-Fi 6'dan daha hızlı ve daha verimli bir bağlantı sunuyor.

Eylül'den İtibaren Instagram ve Facebook Çalışmayacak Eylül'den İtibaren Instagram ve Facebook Çalışmayacak

Gurman, yeni iPad Air'in fiyatı hakkında herhangi bir detay vermedi. Ancak, küresel durumları ve Apple'ın daha önce iPad 10'un fiyatını artırma eğilimini göz önünde bulundurarak, yeni iPad Air'in biraz daha yüksek fiyatla satışa sunulabileceğini tahmin etti.

Yeni iPad Air 6, güçlü bir tablet satın almak isteyen ancak iPad Pro'nun fiyat aralığını aşmak istemeyen kullanıcılar için ideal bir seçenek olacak.

Editör: Egemen KEYDAL