1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Yatırım Teşviklerinde Kadın ve Genç İstihdamına Yönelik İlave Prim Desteği

Yatırım Teşviklerinde Kadın ve Genç İstihdamına Yönelik İlave Prim Desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme kapsamında, yatırım teşvik belgeleri ile kadın ve genç istihdamını teşvik etmeyi amaçlayan ilave sigorta primi işveren hissesi desteği (İSPİH) sağlanacak.

Destek Kapsamı ve Şartları

İSPİH desteği, 29 Haziran 2021 tarihinden sonra yapılan başvurulara dayalı olarak düzenlenen yatırım teşvik belgeleri çerçevesinde geçerli olacak. Destekten yararlanmak isteyen yatırımcıların, sigorta primi işveren hissesi desteğinin sona erdiği dönemi takip eden 3 ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmaları gerekiyor.

Bu destek, kısmi süreli çalışma, sigortalıya ilişkin rapor, ücretsiz izin gibi eksik günler haricinde, toplam 360 gün prim ödeme süresi içinde faydalanmış kadın ve genç sigortalıların sayısına göre hesaplanacak. Genç sigortalılar, 18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşından gün almamış bireyleri kapsıyor.

Destekten Yararlanma Koşulları

Destek tutarı, yatırımcının teşvik belgesinde kayıtlı azami destek tutarını geçemeyecek ve teşvik belgesinde öngörülen ilave istihdam sayısını aşamayacak. Ayrıca, faydalanılan destek miktarı, yatırımcının daha önce yararlandığı sigorta primi işveren hissesi desteği tutarını da aşmamalı.

SGK, bu destekten yararlanan yatırımcılarla ilgili firma adı, teşvik belgesi sayısı, iş yeri sicil numarası, istihdam sayısı, vergi dairesi ve numarası, destek başlangıç dönemi ve destekten yararlanma süresine dair bilgileri her ay Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na raporlayacak.

İSPİH Desteği ile Kadın ve Genç İstihdamı Artacak

Yatırım teşvik sisteminde yapılan bu yenilik, kadın ve genç iş gücünün daha fazla istihdam edilmesine olanak sağlayarak işverenlere ilave destek sunmayı hedefliyor. Bu teşvikler, hem iş gücünün artırılmasına katkı sunacak hem de yatırımcıların maliyetlerini düşürecek önemli bir araç olarak öne çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu düzenleme ile özellikle dezavantajlı grupların iş gücüne katılımını artırmayı ve ekonomiye daha fazla katkı sunmayı planlıyor. Bu kapsamda, yatırım teşvik belgelerinin içeriği ve sağlanan desteklerin şartları güncellenerek iş dünyasına önemli avantajlar sunuluyor.

Yatırım Teşviklerinde Kadın ve Genç İstihdamına Yönelik İlave Prim Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!