Vücutta kanser hücresinin %86’sını öldürüyor

adsiz-tasarim-2023-04-11t103918185.png

En şifalı besin olarak kabul edilen, birçok hastalığı önleyen mucizevi besin acainin kanserli hücre oluşumunu engellediği ortaya çıktı. Orta ve Güney Afrikada bulunduğu için diğer ülkelerde toz halinde veya dondurulmuş olarak satılan acai, bir çilek türü olarak biliniyor. Bağışıklığı güçlendirdiği için kronik hastalıkları önleyen acai, akciğer kanserine neden olan hücrelerin %86’sını öldürüyor. İşte acai meyvesinin mucizevi etkileri…Adsız tasarım - 2023-04-11T103937.157
Araştırmalara göre, Acai 2009 yılında popüler oldu. Acai çilekleri oldukça kırılgandır, bu nedenle onları Orta ve Güney Amerika dışında herhangi bir yerde bulmak zordur.

Bu yüzden toz haline getirilmiş veya dondurulmuş acai çilekleri satılmaya başlandı.

Bazı meyvelerin doğal şeker oranı yüksektir. Acai çilekleri diğer meyvelere nispeten daha düşük şeker oranına sahip.100 GRAM ACAİ ÇİLEĞİNDE;

  • Kalori: 70
  • Karbonhidrat: 16
  • Yağ: 50
  • Proteinden: 4
  • A vitamini: 750 IU
  • Kalsiyum: 20mg
  • Sodyum: 10 mg
  • Lif: 2g
  • Şeker: 2g bulunuyor.

ACAİ ÇİLEĞİNİN SAĞLIĞA YARARLARI
Acai çileği, tüm meyveler gibi birçok fayda sağlıyor. İşte en önemli yararları…
ACAİ KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUYOR

Acai çileğinde bulunan antioksidanlar dikkat çekici bir şekilde kanseri önlüyor. Özellikle lösemi gibi kanser hücrelerini öldürüyor. Araştırmalara göre, akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86’sını başarıyla öldürdü.

Vücutta kanserin oluşmasına izin vermiyor! Kanser hücresinin %86’sını öldürüyor
ACAİ İŞTAHI AZALTARAK KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR

Araştırmalara göre, Acai, çoğu insan için kilo vermesin de etkili oldu.
Yüksek yağlı diyetlerin olumsuz etkilerini azalttı.
Acai, açlık şekerini ve glukozu dengelediği için ek besin görevi görür.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun istatistiklerine göre, ülkemizde her yıl 160 binden fazla kişi kansere yakalanıyor. Bu kabaca günde yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konduğu anlamına geliyor. Tablo her ne kadar vahim gibi gözükse de, doğru beslenme silahını kullanarak kansere yakalanma riskini azaltmak mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Gündoğan, kanser düşmanı besinleri anlattı.
İŞİN SIRRI HAFTADA 150 DAKİKA EGZERSİZ

Kanserin oluşumunda genetik faktörlerin de etkisi söz konusu olmakla birlikte sağlıksız beslenme alışkanlıkları, yetersiz fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımı gibi kalıtsal olmayan faktörler ciddi risk unsurlarıdır. Amerikan Kanser Derneği (American Cancer Society) sağlıklı bir diyet eşliğinde ideal kilo korunarak haftada en az 150 dk. orta yoğunlukta egzersiz yapılırsa, yaşam boyu kansere yakalanma riskinin önemli ölçüde azaltılabileceğini belirtmiştir. Tabi ki bunların yanı sıra,
Organik olmayan gıda maddelerinde yüksek oranda kimyasallar olduğunu unutmayın. Bu nedenle en iyisi, mevsimin sebze ve meyvelerini tüketmektir. Bunun dışında unlu ve şekerli gıdalardan uzak durulduğu Akdeniz tipi beslenme ve haftada yarım kiloyu geçmeyen et tüketimi, temel diyet prensibi olmalıdır.

GÜNDE 3-4 TANE YİYEBİLİRSİNİZ

Kanserden korunmada etkili besinler, kolay ulaşılabilir ve hemen hemen hepinizin mutfağında var.
• Sarımsak: Sarımsağın aktif bileşeni olan di-alil-disülfidinin hem tümör oluşumunu hem tümör gelişimini engellediği bildirilmektedir.
• Omega 3 kaynakları (Hamsi, istavrit, uskumru gibi yüzey balıkları): Haftada 2-3 kez tüketilmesinde fayda vardır
• Ceviz: Her gün 3-4 adet tüketilerek bu besinlerin koruyu özelliğinden faydalanılabilir.

Exit mobile version