Van’da ‘İtaat İlamı’ oyunu büyük beğeni aldı

vanda-itaat-ilami-oyunu-buyuk-begeni-aldi.jpg

Van Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen ve Musahipzade Celâl’in eseri olan “İtaat İlamı” oyunu, prömiyeri ile büyük bir beğeni topladı. Oyunun yönetmenliğini Can Ali Çalışandemir üstlenirken, sahne performansı ve hikayesi ile seyircilerden büyük ilgi gördü.

Oyunda, Daniş Efendi’nin huysuz ve patavatsız evhamlarına hapsolmuş Şadiye karakteri, kocasının baskısı altında itaatkar bir hayat sürdürmektedir. Mesrur Çelebi, Şadiye’nin yaşadığı bu zorlu duruma üzülür ve dadısıyla birlikte kurduğu muzip oyunlarla Şadiye’yi kocası Daniş Efendi’nin elinden kurtarmaya çalışır.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, oyunun ilgiyle karşılanmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Devlet tiyatromuzun kuruluşundan bu yana hedeflerimize sadık kalarak devam ediyoruz. Musahipzade Celâl’in yazdığı ‘İtaat İlamı’ oyununu Can Ali Çalışandemir yönetiminde sahneledik. Seyircilerden olumlu tepkiler aldık ve bu bizi mutlu etti. Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Yeni oyunlarla devam edeceğiz ve her zaman seyircilerimizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tiyatro severler ise hem oyuncuların performansını hem de oyun içindeki müzikleri beğendiklerini ifade ettiler. Seyirciler, yapıma katkı sağlayanlara teşekkür ederek, beğenilerini dile getirdiler. “İtaat İlamı” oyunu, sanatseverler arasında büyük ilgi uyandırırken, Van Devlet Tiyatrosu’nun başarılı sezonuna olumlu bir başlangıç yapması bekleniyor.

Exit mobile version