Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Van-Bahçesaray kara yolundaki Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Bölgede ayrıca etkili olan sis, sürücülere zaman zaman ilerleme güçlüğü yaşattı.

Van'da Çığ Felaketinde 1 Ölü, 12 Yaralı Van'da Çığ Felaketinde 1 Ölü, 12 Yaralı

Cevizlibelen Mahalle Muhtarı Muhittin Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana devam eden yağışın ardından yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını belirtti. Cesur, araçların karlı zeminde zorlukla ilerlediğini ve zaman zaman yolların trafiğe kapatıldığını ifade ederek, Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden Van'a ulaşım sağlandığını söyledi. Ayrıca, bölgede kar tünellerinin yapılmasını talep etti.

Minibüs şoförü Metin Kargilli, yağışların bölgede etkili olduğunu ve Van-Bahçesaray kara yolundaki zorlukların başladığını belirtti. Kargilli, her gün yolcularını şehir merkezine götürüp getirmeye çalıştıklarını ve araçlarının kışlık lastiklerini taktıklarını söyledi. Ayrıca, çığ düşen noktalara tüneller yapılmasını talep etti.

Kamyon şoförü Halit Rozikar, kış sezonunun başladığını ve dikkatli bir şekilde ilerlemeye çalıştıklarını ifade etti. Rozikar, kışlık lastikleri taktıklarını ve sezonu kazasız atlatmayı umduğunu dile getirdi.

Editör: Kader GÜL