1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Uzungöl nerede, nasıl gidilir?

Uzungöl nerede, nasıl gidilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzungöl, Trabzon’a 99 km, Çaykara’ya ise 19 km uzaklıktadır. Türkiye’nin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları’nın birleşim yerinde bulunmaktadır. Bu bölge aynı zamanda yerkürenin ılıman bölgede bulunan en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bol yağış ve nisbi ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde yeşildir.

UZUNGÖL’E NASIL ULAŞILIR

Trabzon Merkez Çömlekçi Mahallesinde bulunan Çaykara Tur Minibüsleri ile günün her saatinde ortalama 20 dakikada bir Uzungöl’e servis vardır. Ayrıca Meydan mevkiinden de bazı firmalar tarafından Uzungöl’e minibüs seferleri düzenlenmektedir.

Uzungöl’ün özelliği nedir?

Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi‘nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evleri, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir.

Uzungöl kaç yaşında?

Uzungöl ile ilgili görsel sonucu;
Uzunluğu 1.000 m, genişliği 500 m, alanı 500.000 ha olan gölün en derin yeri 15 m’dir. 2004 yılında DSİ’nin gölde gerçekleştirdiği rusubat temizliği sonucunda göl alanı %67 büyümüştür. Uzungöl, 3 Ekim 1989’da ilan edilen Uzungöl Tabiat Parkı’nın bir parçasıdır.Adsız tasarım - 2023-03-15T145250.685

Uzungöl oluşumu nedir?

Uzungöl yüzyıllar önce Haldizen vadisinin önünün bir heyelan sonucu kapanması ve vadiden akan Haldizen deresinin sularının birikmesiyle oluşmuş bir göldür. İlk oluştuğu günlerde yaklaşık 2 km uzunluğunda olmasına rağmen bu gün 1 km’nin de altına düşmüştür. Genişliği de 500 m’nin altındadır.

Uzungöl ücretli mi?

Uzungöl’ün giriş ücreti yoktur.

Uzungöl’de ne var?

Muhteşem bir doğayı önünüze seren Haldizen Yaylası’nı gezmeden Uzungöl’den dönmeyin. Ayrıca Şekersu Yaylası, Garester Yaylası, Traşkapanı Yaylası, Veli Yaylası, Büyük Yayla, Multat Yaylası, Lustra Yaylası, Tabanoz Yaylası ve Derindere Yaylası da görmeniz gereken yerlerdendir.

Trabzon’un tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?

Adsız tasarım - 2023-03-15T145130.754
Sümela Manastırı 1.271. Tarihi Yerler • Eski Kalıntılar. …
Boztepe. 553. Tarihi Yürüyüş Alanları • Manzara İzleme Noktaları …
3. Atatürk Köşkü 677. …
Gülbahar Hatun Cami. Dini Yerler.
Gülbahar Hatun Türbesi. Tarihi Yerler. …
Fatih Camii. Dini Yerler. …
Küçük Ayvasıl Kilisesi. Kiliseler ve Katedraller.
Yeni Cuma Camii. Dini Yerler.

Uzungöl’de Ne Yenir, Ne içilir?

Kuymak (Muhlama / Mıhlama) Karadenizlilerin kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinde hatta günün her saati tüketmeyi sevdiği bir yiyecektir, kuymak. …
Lahana Çorbası (Pancar Çorbası) …
Etli Kara Lahana Sarması …
Mısır Ekmeği. …
Turşu Kavurma / Tavası …
Tatlılar.

Uzungöl nerede, nasıl gidilir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!