1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Uyuşturucu Operasyonlarında Amasya’da Sert Darbe

Uyuşturucu Operasyonlarında Amasya’da Sert Darbe

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, kentteki asayiş olaylarını değerlendirdi.

Uyuşturucu Operasyonlarına Sert Darbe

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, düzenlediği basın toplantısında 2024 yılı Mayıs ayı asayiş ve güvenlik konularını değerlendirdi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Doruk, “Zehir tacirlerine hareket alanı bırakmıyoruz. Mayıs ayında Uyuşturucu Ticareti ve Kullanımının önüne geçilebilmesi adına 113 Operasyon yapılmış, bu operasyonlarda 139 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış olup, bunlardan 21’i tutuklanmıştır.” dedi.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Vali Doruk, terörle mücadelede de kararlı olduklarını belirterek, “FETÖ/PYD, PKK, DEAŞ başta olmak üzere Terörle Mücadele kapsamında 46 operasyon yapılarak, 47 şüpheliye işlem yapılmış, 2 kişi de tutuklanmıştır.” şeklinde konuştu.

Tarihi Mirasa Sahip Çıkıyoruz

Amasya’nın kültür varlıkları bakımından zengin bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Vali Doruk, “Bu tarihi mirası korumak ve sahip çıkmak için de çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir. Son bir ayda ilimizde tarihi eser kaçakçılarına karşı yapılan operasyonlarda; 259 Sikke, 26 küp ve 113 adet de tarihi obje ele geçirilmiştir.” açıklamasında bulundu.

Suçlularla Mücadelede Başarı

Vali Doruk, çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına dönük çalışmaların da başarılı olduğunu belirterek, “Bu dönemde çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına dönük toplamda 341 şok uygulaması, huzur operasyonu ve denetleme faaliyeti yapılmış olup, yapılan çalışmalar neticesinde, arama kaydı bulunan 234 şahıs yakalanarak, adli makamlara teslim edilmiştir.” dedi.

Vali Doruk’un değerlendirme toplantısına, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı da katıldı.

Uyuşturucu Operasyonlarında Amasya’da Sert Darbe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!