Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda, 93 yaşında hayatını kaybetti. Gruda, 14 Temmuz 1930'da İstanbul'da doğdu. 1956 yılında tiyatroya başladı ve 1960'lı yıllardan itibaren sinema ve dizi filmlerinde de rol almaya başladı.

Gruda, 1965 yılında Ayşen Gruda ile evlendi ve bu evlilikten Elvan Gruda adında bir kızı oldu. Çift, 1976 yılında boşandı. Gruda, 1985 yılında Türkan Gruda ile evlendi ve bu evlilikten Elgin Gruda adında bir kızı oldu.

Gruda, 1970'li yıllardan itibaren Yeşilçam'ın en önemli komedi oyuncularından biri haline geldi. Hababam Sınıfı, Salako, Çöpçüler Kralı gibi filmlerde rol aldı. 1980'li yıllarda ise televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Bizimkiler, Mahallenin Muhtarları, Gülşen Abi gibi dizilerde oynadı.

Gruda, 1990'lı yıllarda da sinema ve dizi filmlerinde rol almaya devam etti. En Son Babalar Duyar, Çarkıfelek, Bizimkiler gibi dizilerde oynadı.

Gruda, 2000'li yıllarda da sinema ve dizi filmlerinde rol almaya devam etti. Cennet Mahallesi, Arka Sokaklar, Kavak Yelleri gibi dizilerde oynadı.

Gruda, 2010'lu yıllarda da sinema ve dizi filmlerinde rol almaya devam etti. Muhteşem Yüzyıl, Güldür Güldür Show, Jet Sosyete gibi dizilerde oynadı.

Hayvanlarda Cinsiyet Belirleme Hayvanlarda Cinsiyet Belirleme

Gruda, 25 Temmuz 2023 tarihinde böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi, 27 Temmuz 2023 tarihinde Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gruda, Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli isimlerinden biriydi. Oyunculuğu ve komedi yeteneği ile Türk halkının gönlünde taht kurmuştu. Sevenleri tarafından çok özlenecek.

Editör: Egemen KEYDAL