CHP Milletvekili İzzet Akbulut, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı bir konuşma yaparak, Burdur Gölü'nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım arazilerinde çiftçilerin ekim yaptığını ve bu nedenle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından davalara maruz kaldıklarını dile getirdi. Akbulut, "Çiftçilerimiz bu davalar sonucu hapis cezası alıyor. Üreten köylülerimizi cezaevine göndermemeliyiz" dedi.Üreten Köylülerimizi Hapiste Görmeyelim Burdur Gölü Davası (1)Çerçin, Askeriye, Senir, Kılıç, Yarıköy, Yazıköy ve Kışla bölgelerinde Burdur Gölü'nün çekilmesi sonucu oluşan arazilerde, işgaliye ücreti ödeyerek tarım yapan çiftçilerin, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dava edildiğini vurgulayan Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, "Köylülerimiz her yıl işgaliye ücreti ödeyerek bu arazileri ıslah ederek tarıma kazandırmış ve tozlaşmayı önlemişlerdir. Ayrıca bu bölgelerde ev ve ahırı olanlar imar affından faydalanmışlardır. Geçmiş dönemlerde iktidar milletvekillerinin ekim yapmada bir sakınca olmadığını belirtmesi üzerine köylülerimiz bu alanlara ekim ve dikim yapmışlardır.Üreten Köylülerimizi Hapiste Görmeyelim Burdur Gölü Davası Şu anda yaklaşık 100 köylümüz Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan davalar sonucu cezaevinde bulunmaktadır" dedi. Akbulut, "Çiftçilerimiz hapis cezaları alıyor. Devleti göreve çağırıyorum, üreten köylülerimizi hapiste tutmayalım" dedi.

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası: Yerköprü Şelalesi Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası: Yerköprü Şelalesi

Dava açılan köylüler için Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan Milletvekili Akbulut, "Bu kurumların arazileri alması köylülerimizi zor durumda bırakıyor. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devlet kurumlarını göreve çağırıyorum. Üreten köylülerimizi hapiste tutmamalıyız" şeklinde konuştu.

Ayrıca Millet Bahçesi projesine de değinen Milletvekili Akbulut, "Atatürk Mahallesi'nde yapılacak olan millet bahçesi için kıyı kenar çizgisi geriye çekildi. Bu bahçeye 11 bin metrekare çim ekileceği sözü verilmişti" diye ekledi.

Editör: Kader GÜL