Ümraniye’de Polis Memuru Şehit Oldu: Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

Ümraniye'de Polis Memuru Şehit Oldu Şüpheli Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edildi

Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı nedeniyle yakalanan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden şüpheli, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Olayın ardından, şüpheli Yunus Emre G.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve ardından adliyeye götürüldü.

Olayın Gelişimi

Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre G., 26 ayrı suç kaydı bulunan bir şahıs olarak kaydedildi. Motosiklet hırsızlığıyla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli, karakolda bulunduğu sırada kaçarak polislere direndi. Olayın ardından, polis memurları K.H.S. ve Şeyda Yılmaz, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti.

Kısa süren bir kovalamacanın ardından yakalanan Yunus Emre G., bu esnada polisin silahını alarak çevresine ateş açtı. Bu saldırıda polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken, K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. (43) de yaralandı.

Şehit Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas’ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılanlar, Yılmaz’ın anısını yaşatmak ve ona veda etmek için bir araya geldi.

İfadesi Alındı, Tutuklama Talep Edildi

Yunus Emre G.’nin ifadesi savcılıkta alındı ve ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından olayla ilgili bazı iddialara yanıt vererek, “Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Ümraniye’deki bu üzücü olay, toplumda büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılandı. Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın anısı, her zaman yaşatılacak ve görev şehidi olarak hatırlanacaktır.

Exit mobile version