Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), Türkiye’de karkas et fiyatlarına aylık ve yıllık bazda zam yapıldığını açıkladı. UKON’un haftalık olarak duyurduğu verilere göre, 17 Ekim itibarıyla karkas et fiyatları aylık yüzde 0,20 ile yüzde 1,70 aralığında, yıllık ise yüzde 40,60 ile 75 arasında değişen oranlarda arttı.
Bölgelere Göre Karkas Et Fiyatları Farklılık Gösteriyor
Türkiye genelinde karkas et fiyatları, bölgesel değişkenlikler gösteriyor. Karadeniz ve Marmara bölgelerinde fiyatlar, diğer bölgelere kıyasla daha yüksek seviyelerde yer alırken; Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde nispeten daha düşük fiyatlar görülmekte.
UKON’un yeni fiyat listesine göre, Türkiye genelinde ortalama dana karkas et kilogram fiyatı 323,25 TL, kuzu karkas et fiyatı ise 364,86 TL olarak belirlendi.
Bölgelere Göre Ortalama Fiyatlar
- Ege Bölgesi: Dana karkas et fiyatı ortalama 316 TL, kuzu karkas et fiyatı ise 331,67 TL olarak kaydedildi.
- Marmara Bölgesi: Dana karkas et fiyatı 326,17 TL, kuzu karkas et fiyatı ise 388,92 TL olarak duyuruldu.
Fiyatlardaki bu yükseliş, bölgeden bölgeye farklılık gösterse de, kırmızı et tüketiminde ve piyasada geniş yankı uyandırarak sektör üzerinde etkisini hissettiriyor.