1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Türkiye’ye 3 Büyük Teknofest Hediye!

Türkiye’ye 3 Büyük Teknofest Hediye!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber’deki özel yayında yorumlarda bulundu. Bakan Kacır, “Yüzüncü yılda, Türkiye’mize üç büyük TEKNOFEST hediye etmeyi amaçladık. Tam bağımsız Türkiye mesajını dünyaya iletmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, konuşmasında dikkat çeken noktaları şöyle paylaştı;

‘’TEKNOFEST etkinliklerini 2018 yılından bu yana düzenlemekteyiz. İlk yılımızda 550 bin kişi ziyaret etmiş ve dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olmuştuk. 

Bu sefer, 2023 TEKNOFEST’i Türkiye’nin üç büyük şehrinde düzenleyeceğiz, bu bizim Cumhuriyetimizin 100. yılına bir hediye olsun istedik.Bizim amacımız, dünyaya Türkiye’nin tam bağımsız olduğunu göstermek. 

Dünyada benzeri olmayan bir dalga ile karşılaşmaktayız. Geçtiğimiz yıl 14 teknoloji yarışması düzenledik ve bu yarışmalara 20 bin genç katıldı, bu büyük bir başarıydı. Bu yıl TEKNOFEST’e 330 binden fazla takım ve 1 milyondan fazla genç katıldı, bu yıl da 44 teknoloji yarışması düzenlendi. 

Genç nesil, teknoloji konusunda dünya ile rekabet etme yeteneği kazanmaktadır. Bu platformda, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 250’den fazla girişim, ekipleriyle beraber proje bazında projelere başlamış ve geliştirdikleri ürün ve teknolojileri dünya sahnesine sunmuştur.

AK Parti’nin iktidara geldiği yılda Türkiye’de 414 patent başvurusu yapılmıştır. Bu rakam 20 yıl içinde 9 binden fazla olmuştur. ‘’

80 Bin Kişilik Nitelikli İstihdam

Türkiye, devlet şirketlerinin yanı sıra özel sektöre de kapılarını açarak bir strateji benimsedi ve bu stratejiyi hayata geçirdi. Türkiye hem kamu girişimlerinin hem de sivil girişimlerin önünü açtı ve büyük bir ekosistem oluşturdu. 80 bin yetenekli iş imkanı ortaya çıktı. Pek çok gencin bu ekosistemden yararlanması bekleniyor. Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan diğer önemli açıklama da şu şekilde;

‘’Türkiye’nin ulusal uzay programını adım adım gerçekleştiriyoruz. Milli teknolojileri yerel olarak hayata geçirmek için ilerliyoruz. Yeni başarılar elde etmek için “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuzu takip ediyoruz. Milli hızlı trenlerimizi ülkenin kaynaklarıyla üreteceğiz, Allah’ın izniyle. İnşallah milli 5G baz istasyonlarımızı kullanarak Türkiye’de 5G’yi yaygınlaştıracağız.’’

Türkiye’ye 3 Büyük Teknofest Hediye!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!