Türkiye’nin En Çok Doktor Çıkaran Köyü Hangisi?

turkiyenin-en-cok-doktor-cikaran-koyu-hangisi.jpg

Türkiye’nin gururu, 350 nüfuslu Kolluca Köyü’nde başladı. Kolluca, 120 doktor ve 100’den fazla tıp fakültesi öğrencisi ile Türkiye’nin en çok doktor yetiştiren köyü unvanını elinde tutuyor.

Cahit Gümüşer: Köyden Çıkan İlk Doktor

Gümüşer’in bu adımı, diğer aileleri de etkiledi ve “Benim çocuğumun ne eksiği var” diyerek çocuklarını tıp okumaya teşvik ettiler.

Domino Etkisi: Köyden Çıkan Doktor Sayısı Hızla Artıyor

4 çocuğun daha doktor olmasıyla birlikte, komşuların çocukları sürekli örnek alındı ve bu domino etkisiyle Kolluca’dan bugüne kadar 120 doktor ve 100’den fazla tıp fakültesi öğrencisi yetişti.

Köy Muhtarı Mustafa Polat’tan Açıklamalar

Muhtar Mustafa Polat, ilk 5 kişinin köydeki tüm çocuklara örnek olduğunu belirterek, “Her ailede 3-5 doktor var. Neredeyse doktor çıkmayan ev yok. Çocuklar birbirini örnek alıyor ve ailelerin teşvikiyle yaz aylarında köyümüz ‘DR’ plakalı otomobillerle dolup taşıyor. Şuanda köyümüzde 92 nüfus var, çoğu okuyup köyden ayrıldı” şeklinde konuştu.

Zor İşlerle Çalışan Çocuklara Teşvik: Köydeki Farklı Bir Yaklaşım

Kolluca Köyü’nde çocukları zor işlerde çalıştırmak yerine, okumaya teşvik etmenin ön planda olduğunu söyleyen Sadık Polat, “Bizde çocukları zor işte çalıştırıp okumaya teşvik ederler. Hal böyle olunca çocuklar okulu daha çok seviyorlar” ifadelerini kullandı.

Profesörler ve Başarı Hikayeleri

Köyden çıkan isimler arasında Profesörler İbrahim Gül, İsmail Polat, Melih Akyol, Cahit Gümüşer ve Abdulkadir Hasbek gibi başarılı isimler bulunuyor. Bu isimler, köydeki gençlere daima örnek olarak gösterildi ve onlar da bu öncülerini takip ederek doktor oldular.

Exit mobile version