1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Bir Asrı Geride Bırakmak

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Bir Asrı Geride Bırakmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti, bugün bir asrı geride bırakmanın heyecanıyla 100’üncü yaşını kutluyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek özel programlara katılacak. Başkan Erdoğan, devlet erkanıyla Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Başkan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, “Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir.” şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan, Külliye’de tebrikleri kabul ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Ata’nın huzurunda bulunuyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Bir Asrı Geride Bırakmak (2)Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Tören, Aslanlı Yol’dan başlayarak devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da katıldı.

Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Çelenk koyma töreninin ardından Atatürk’ün mozolesine ay yıldız simgeli çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Bir Asrı Geride BırakmakDaha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk, milletçe ‘en büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.”

Başkan Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda vatandaşları Boğaz’a davet etti. Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşının heyecanını, gururunu yaşadığımız bu tarihî günde, İstanbul Boğazı’nda dron, havai fişek ve ışık gösterileri gerçekleştirecek, 100 savaş gemimizle, savaş uçaklarımızla muhteşem bir geçit töreni icra edeceğiz. Yediden yetmişe milletimizin her bir ferdini, yanlarında bayraklarıyla saat 16.00’dan itibaren İstanbul Boğazı’na davet ediyorum.” şeklinde ifadeler kullandı.

Başkan Erdoğan’ın programı ise şu şekilde:

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser” Yağlı Boya Resim Sergisi’ne katılacak.

TBMM’de “100. Yıl Resmi Geçit Töreni”ne iştirak edecek. Erdoğan, Donanma ve Türk Hava Kuvvetlerinin İstanbul Boğazı’ndaki geçit törenini izleyecek.

Başkan Erdoğan, “100. Yıl Hitabı” ile vatandaşlara seslenecek.

Cumhuriyet Bayramı’nda saat 17.00’de, başta TCG Anadolu olmak üzere 100 gemiyle Boğaz’da geçit töreni yapılacak. Bu törene, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek. Geçit töreninde ayrıca 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek. Bu, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

Ayrıca “Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi” etkinliğiyle Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ile Efes Antik Şehri, Kapadokya gibi turistik mekanlar, özel ışık gösterileriyle renklendirilecek. Bu mekanlarda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen “100. Yıl Marşı” yankılanacak.

İstanbul Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nin önüne kurulacak “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak. Türkiye Yüzyılı logosundan esinlenerek oluşturulan “Türkiye Yüzyılı” enstalasyonu da 29 Ekim’in parçası olacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Bir Asrı Geride Bırakmak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!