2024'ün İlk 7 Ayında Türkiye'de En Çok Satılan 10 SUV Modeli 2024'ün İlk 7 Ayında Türkiye'de En Çok Satılan 10 SUV Modeli

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Sevil Üstekin, 79 yaşında yaşamını yitirdi. 'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' gibi Türk sinemasının unutulmaz yapıtlarında rol alan Üstekin'in vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Sevil Üstekin'in Vefatı

Sevil Üstekin'in ölüm haberi, sinema ve tiyatro camiasını derinden etkiledi. Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Oyuncu Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Sevil Üstekin Kimdir?

Eğitimine LCC Language and Culture Center'da devam eden Üstekin, tiyatro kariyerine birçok önemli sahnede başladı. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda çeşitli roller üstlendi.

1992 yılında 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde "Müzevir Müzeyyen" karakteri ile geniş kitleler tarafından tanındı. Ayrıca, Tarık Akan ve Zihni Göktay ile 'Koçum Benim' gibi birçok dizide de önemli roller üstlendi. Sevil Üstekin, Türk tiyatrosu ve sinemasına kattığı değerlerle hafızalarda kalmaya devam edecek.

Editör: Kader GÜL