1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Türk-Amerikan Savunma Diyaloğu Güç Birliği ve Bölgesel İstikrar

Türk-Amerikan Savunma Diyaloğu Güç Birliği ve Bölgesel İstikrar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Güler, Türkiye’nin DAEŞ’e karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğunu ifade etti. Güler ve ABD’li mevkidaşı Austin, bölgedeki faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı. ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ettiğini ve bölgede ABD kuvvetlerine yönelik herhangi bir riski önlemek için iki ülke arasında yakın koordinasyonun önemini vurguladı. Türkiye’nin ABD güçlerini kasıtlı olarak hedef aldığına dair herhangi bir belirti olmadığı belirtildi. PKK’ya karşı mücadelede Türkiye’nin yanında oldukları ifade edildi ve PKK’nın ABD tarafından terörist bir örgüt olarak tanındığı vurgulandı.Türk-Amerikan Savunma Diyaloğu Güç Birliği ve Bölgesel İstikrarTürk ve Amerikan Savunma Bakanları arasındaki görüşmenin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da ABD’li mevkidaşı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Suriye’deki son gelişmelerin yanı sıra terör örgütü DAEŞ’e karşı ortak mücadele konusundaki kararlılık vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, görüşmeleri sonrasında yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik ve savunma konularında ortak çıkarların olduğunu belirterek, DEAŞ’ı mağlup etmek için birlikte çalışma kararlılıklarını yineledi.

Ayrıca, Türk İHA’sının ABD tarafından belirlenmiş sınırlı operasyon bölgesine girdiği iddiasıyla ilgili bir olay yaşandı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ettiklerini ve bölgedeki koordinasyonun önemini vurguladı. Ancak, Türkiye’nin kasıtlı olarak ABD güçlerini hedef aldığına dair herhangi bir belirti olmadığını ifade etti.

PKK konusunda da taraflar ortak bir çizgide buluştu. ABD, Türkiye’nin PKK’ya karşı mücadelesini desteklediğini ve terör örgütünün yabancı terörist olarak tanındığını vurguladı.

Bu görüşmeler, Türk ve Amerikan savunma yetkilileri arasında terörle mücadele ve bölgesel güvenliğin sağlanması konularında bir işbirliği isteğini gösteriyor. Ayrıca, taraflar arasında iletişim kanallarının açık tutulması ve benzer olayların yaşanmasının önlenmesi için çaba sarf ediliyor.

Türk-Amerikan Savunma Diyaloğu Güç Birliği ve Bölgesel İstikrar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!