Düğün Pastası Tasarımları ve Fikirleri Düğün Pastası Tasarımları ve Fikirleri

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC'deki lise ve dengi okul öğrencilerine büyük bir fırsat sunuyor. Bu yarışma, GSB Gençlik Merkezleri, BİLSEM, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri ve Bilim Atölyelerinde öğrenim gören lise seviyesindeki öğrencileri, İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmeyi hedefliyor. Yarışmada herhangi bir sınıflama veya görev tanımı olmaksızın, öğrencilerin hayal güçlerini ve fikir dünyalarını geliştirmelerine olanak sağlanacak ve farklı yapıdaki İHA'lar (sabit kanat, DİKY, çırpan kanat, hibrit, döner kanat gibi) ile bilimsel, teknolojik, yetenek ve becerilere dayalı uçuşlar teşvik edilecektir. Ayrıca, yarışma Türkiye'yi başarılı İHA öğrencilerinin buluşma noktası haline getirerek ülkemizi bu alanda öncü bir konuma taşımayı amaçlamaktadır.

Yarışmanın değerlendirmesi, proje özeti, proje sunum raporu ve görev videosu olmak üzere üç farklı aşamada yapılacaktır. Takımlar, rapor ve videolarını göndermedikleri takdirde yarışmaya katılma hakkını elde edemeyeceklerdir.

Yarışmaya katılan takımlar, destek talebinde bulunarak beyan ettikleri tutarlar kadar bir destek alabileceklerdir. Ancak, bu destekler hakemler tarafından incelendikten sonra aktarılacaktır. Yarışma sonunda birinci olan takıma 60.000 TL, ikinci olan takıma 55.000 TL ve üçüncü olan takıma 50.000 TL derece ödülleri verilecektir. Destek talep etmeyen takımlar ise yarışma alanındaki performanslarıyla orantılı olarak performans ödülleri kazanacaklardır.

25 - 29 Nisan 2023 tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanı'nda gerçekleştirilecek olan yarışma, gençlere teknolojiye yönelmeleri için büyük bir platform sunacak. Katılımcıların heyecanla beklediği bu yarışma, geleceğin İHA teknolojisinin gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

Editör: Egemen KEYDAL