1. Haberler
  2. Trabzon Haberleri
  3. Trabzon KTÜ’nün Rektörü Değişiyor!

Trabzon KTÜ’nün Rektörü Değişiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) rektörlük seçimi için geri sayım başladı. 2020 yılında KTÜ Rektörü olarak atanan Hamdullah Çuvalcı’nın görev süresi 15 Ağustos’ta sona eriyor. Üniversite yönetimi, Temmuz ayı sonuna kadar yeni rektörün atanması için çalışmalara hız verdi.

KTÜ, Hamdullah Çuvalcı’nın Rektörlük döneminde zorlu bir süreçten geçti. Çuvalcı’nın sadakatten ve Liyakatten uzak ve keyfi uygulamaları, üniversitede tartışma yarattı. Bu durum, Trabzon halkı ve AK Parti Trabzon İl Yönetimi arasında rahatsızlık yarattığına dair söylentilere yol açtı.

Rektörlük pozisyonu için başvurular internet sitesi üzerinden kabul edildi ve şu ana kadar 30 aday bu önemli görev için müracaat etti. Adayların 15’i KTÜ akademisyenlerinden oluşurken, geri kalan 15 isim ise Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden başvurdu. KTÜ’den başvuran adaylar arasında, mevcut rektör Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Şeref Oruç, Ahmet Yaşar, Uğur Çevik, Fazıl Kırkbir, Erol Çapkın, Ömer Dalman, Yavuz Tekelioğlu, Süleyman Güven, Fikret Çankaya, Mehmet Sönmez, Yakup Kolcuoğlu, Hamdi Tolga Kahraman, Hakan Karslı ve Kamil Kaygusuz gibi isimler yer alıyor.

Rektörlük seçimi sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere 30 aday arasından üç isim önerilecek. Cumhurbaşkanına iletilecek bu üç ismin belirlenmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Seçilecek yeni rektör, KTÜ’nün akademik ve idari süreçlerini yönetecek, üniversitenin geleceğe yönelik vizyonunu şekillendirecek. 

Bu süreç, KTÜ’nün akademik camiasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Yeni rektörün kim olacağı, üniversitenin önümüzdeki yıllardaki rotasını belirleyecek ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’deki ve uluslararası alandaki konumunu güçlendirecek.

Trabzon KTÜ’nün Rektörü Değişiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!