1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. Temmuz Zammında Masaya Yatırılan 4 Farklı Formül!

Temmuz Zammında Masaya Yatırılan 4 Farklı Formül!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun bayram tatilinin ardından, kamuoyunun en merak ettiği konulardan biri, temmuz ayında zamlanacak emekli aylıkları olacak. Emekliler, kök aylıkların artırılmasını ve taban aylıkların yukarı çekilmesini bekliyor. Kamuoyunda, yapılacak zam için 4 farklı formül üzerinde duruluyor.

Emekli Aylıklarına Temmuz Zammı: Yeni Hesaplamalar

Emekli aylıklarına temmuz zammı için yeni hesaplamalar gündeme geliyor. Kök maaşı, en düşük emekli maaşı altındaki emeklilerin sıfır zam almalarını önlemek için seyyanen zam formülü masada bulunuyor. Böylece kök aylıklar belli bir seviyeye çıkartılıp ardından temmuz artışı yapılabilir. Emekliye zam düzenlemesi için nihai rakamlar, 6 aylık enflasyonun kesinleşmesi sonrasında belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 6 aylık enflasyon oranında, memur emeklileri ise enflasyonun yüzde 15’i aşan bölümü kadar fark alacak.

Birinci Formül

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için halen 10 bin TL olan en düşük aylığa enflasyon farkının üzerine bir artış yapılmadığı takdirde, kök aylıkları 6 bin – 8 bin TL bandında olan bu kesim, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin lira almaya devam edecek, aylıklarına enflasyon zammı yansımayacak. Ara zam döneminde taban maaşın yeniden belirlenmesi talepler arasında.

İkinci Formül

Beklenti, Hazine katkısıyla kök aylıklar değişmeksizin 13-15 bin TL arasında yeni bir taban maaşın belirleneceği yönünde. Dillendirilen bir diğer formül ise kök aylıkların yükseltilerek 10 bin TL’ye çekilmesi.

Üçüncü Formül

Temmuzda memur emeklilerinin aylıklarında da refah payı beklentisi var. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle, temmuzda emekli memurun zam oranlarının geride kalması öngörülüyor.

Dördüncü Formül

Bütün emeklilerin zamlarının eşitlenmesi yönünde talep bulunuyor. Ancak şu anda emekliler için netleşen herhangi bir formül bulunmamakla birlikte, eğer bayram izninin dönüşünde yeni bir gelişme olmazsa, emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanmasının beklendiği belirtiliyor.

Emekli maaşlarıyla ilgili haberde, temmuz ayında yapılacak zamların gündemde olduğu belirtiliyor. Emekliler, kök aylıkların artırılmasını ve taban aylıkların yukarı çekilmesini bekliyor. Haberde, emekli maaşlarına yapılacak zamlar için 4 farklı formül üzerinde durulduğu vurgulanıyor.

Buna göre, emekli aylıklarına temmuz zammı için yeni hesaplamaların yapıldığı ifade ediliyor. En düşük emekli maaşı altındaki emeklilerin sıfır zam almaması için seyyanen zam formülünün masada olduğu belirtiliyor. Ayrıca, emekliye zam düzenlemesi için nihai rakamların, 6 aylık enflasyonun kesinleşmesi sonrasında belli olacağı aktarılıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük aylığının halen 10 bin TL olduğu ve enflasyon farkının üzerine bir artış yapılmadığı takdirde, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin TL almaya devam edecekleri belirtiliyor. Memur emeklilerinin aylıklarında da temmuzda refah payı beklentisinin olduğu ve emekli memurun zam oranlarının geride kalması öngörüldüğü ifade ediliyor.

Emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanmasının beklendiği ve emekliler için netleşen bir formül bulunmadığı vurgulanıyor. Ancak, bayram izninin dönüşünde yeni bir gelişme olmazsa, emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanması bekleniyor.

Temmuz Zammında Masaya Yatırılan 4 Farklı Formül!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!