Telegram CEO’sunun Gözaltı Nedeni Ortaya Çıktı!

telegram-ceosu-durova-paris-havalimaninda-sok-gozalti.jpg

Mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Azerbaycan’dan özel jetle geldiği Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Gözaltının Ardındaki İddialar

Fransız TF1 televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberde, Ukrayna’daki savaşın ardından Rusya’dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamaya başlayan Durov’un, Fransa’da hakkında çıkarılmış bir yakalama kararı bulunduğu ileri sürüldü. 39 yaşındaki milyarderin, Telegram’ın yasadışı faaliyetler için kullanılmasına karşı yeterli tedbirler almadığı gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia ediliyor. Durov’un, Azerbaycan’dan Paris’e seyahat ettiği bildirildi.

Rus Diplomatların Tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Paris’teki Rus Büyükelçiliği, Durov’un temsilcilerinin elçilikle henüz bir temas kurmadığını belirtti. Bununla birlikte Rus diplomatlar, Durov’un durumunu netleştirmek için girişimlere başladıklarını ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Batılı sivil toplum örgütlerinin, 2018’de Rusya’nın Telegram’a erişimi engellediğinde gösterdikleri tepkiyi hatırlatarak, “Bu sefer de Paris’e çağrıda bulunup Durov’un serbest bırakılmasını talep edecekler mi, yoksa sessiz mi kalacaklar?” şeklinde konuştu.

Pavel Durov Kimdir?

Durov, Rusya’nın popüler sosyal medya platformu VK’nın (VKontakte) da kurucusudur ve 2014 yılında Rusya’yı terk etmiştir. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunan Durov’un yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor. Dünyanın önde gelen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, 900 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Özellikle Telegram’ın suç amaçlı kullanımını engelleme konusundaki tartışmaların bu olayla daha da alevlenmesi bekleniyor.

Exit mobile version