1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması Hakkında

TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması Hakkında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınırlı yol kapasitesi, artan araç ve yaya trafiği ile kişilerin hareketlilik isteğinin artması, daha güvenli, daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik bir şekilde ulaşım ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Bu da karayolu ulaştırmasında Akıllı Ulaşım uygulamaların ihtiyacını ve etkinliğini göstermektedir. Gün geçtikçe “mobilite” ve “sürdürülebilir ulaşım” kavramları yaşamımızda artan şekilde yer almaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için ulaşım sistemlerinde yüksek teknolojiden yararlanarak Akıllı Ulaşım kullanılması büyük önem kazanmıştır.

Geleceğin ulaşım teknolojileri konusu da dikkate alındığında bu alanda bugünden bazı alanlara yatırım yapılması ve üretken bir birimin kurulması çerçevesinde TEKNOFEST, yarışma olarak Akıllı Ulaşım Yarışmasını gerçekleştirecek olup ulaşılması gereken nokta için bir vizyon geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır. TEKNOFEST aracılığı ile geliştirilen bakış açısıyla birlikte, ülkemizde ve dünyada ulaşılan noktalarda olan Akıllı Ulaşım uygulamaları yarışma kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (Lisans, Ön lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) ve mezunlar katılabilir. Mezun seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak başvuru yapabilirler. 

Şartnamede verilen bilgiler haricinde, yarışma hakkında sormak istediğiniz diğer sorular için AKILLI ULAŞIM YARIŞMASI GRUBU linkinden ilgili mail grubuna üye olmanız gerekmektedir. Soracağınız sorular ve bu sorulara verilecek olan cevaplar, mail grubunun diğer üyelerinin de görebileceği şekilde açık olacaktır. Yarışmacıların hazırlamaları gereken raporlara ilişkin şablonlar ilerleyen tarihte TEKNOFEST web sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Akıllı Ulaşım Yarışması İlkokul – Ortaokul Seviyesi

Derece Ödül
Birinci 30.000 TL
İkinci 20.000 TL
Üçüncü 10.000 TL

Akıllı Ulaşım Yarışması Lise Seviyesi

Derece Ödül
Birinci 30.000 TL
İkinci 20.000 TL
Üçüncü 10.000 TL

Akıllı Ulaşım Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi

Derece Ödül
Birinci 40.000 TL
İkinci 30.000 TL
Üçüncü 20.000 TL

Düzenleyen: Egemen KEYDAL

TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması Hakkında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!