1. Haberler
  2. Finans Haberleri
  3. TBMM’de Ekonomi Tartışmaları Yoğunlaşıyor

TBMM’de Ekonomi Tartışmaları Yoğunlaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ekonomi alanında yoğun bir gündem başlıyor. Bu süreç, ekonomi politikalarının belirlenmesi ve uygulanması açısından kritik kararların alınacağını gösteriyor. Meclis, ekonomik gelişmelere yön verme ve şekil verme hususunda önemli bir rol üstlenecek.

Yeni haftada TBMM, yoğun bir mesaiye başlayacak. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 22 Ekim Salı günü toplanarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından bütçe sunumunu gerçekleştirecek.

Tüketiciyi Koruma Düzenlemeleri

TBMM genel kurulunda, tüketicinin korunmasına yönelik kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek. Yapılacak düzenlemelerle aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara yönelik cezalarda önemli bir artış gerçekleşecek; cezalar 10 kat artırılacak. Ayrıca, doğrudan satış sisteminin yeniden düzenlenmesi ve “saadet zinciri” olarak bilinen uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi hedefleniyor.

Lübnan’daki Türk Askerinin Görev Süresi

Meclis gündeminde ayrıca Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin görüşülmesi bekleniyor.

9. Yargı Paketi Üzerine Görüşmeler

Bir diğer önemli konu ise 9’uncu yargı paketi. Yapılacak düzenlemelerle sesli, yazılı veya görüntülü iletişimle işlenen hakaret suçları, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Bu tür suçlarda şikayet süresi 2 yıl ile sınırlanacak, böylece istismarların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bütçe Maratonu Başlıyor

TBMM’de bütçe maratonu da başlıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu, 22 Ekim Salı günü toplanarak bütçenin sunumunu gerçekleştirecek. 30 Ekim Çarşamba günü ise bütçenin geneli üzerine görüşmeler yapılacak ve belirlenen takvim doğrultusunda bakanlıklar ve kurumların bütçeleri ele alınacak.

Ekonomi gündemi, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin ekonomik geleceğine yön verecek önemli adımları barındırıyor.

TBMM’de Ekonomi Tartışmaları Yoğunlaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!