Alınan karara göre, üniversite öğrencileri, 65 yaş ve üzeri emekliler su faturalarında %50 indirim hakkına kazanıyor. Bu indirim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait EYOF Sosyal Tesisleri'nde emekliler için de %20 indirim olarak karşımıza çıkıyor.

İndirim Kararı Nasıl Alındı?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen bu indirim kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği "Türkiye Yüzyılı 2024 Emekliler Yılı"na bir cevap niteliğinde. Emeklilerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal alanlarda daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu indirim, vatandaşlardan da büyük beğeni topladı.

Başkan Genç Ne Dedi?

Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, emeklilerin emeğine saygının gereği olarak bu kararı aldıklarını ve bununla da kalmayacaklarını söyledi. Genç, "Emeklilerimiz için suda yüzde 50 indirim gerçekleştirdik.

Sadece Su Faturası mı?

Hayır! İndirim sadece su faturasıyla sınırlı değil. Emekliler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait EYOF Sosyal Tesisleri'nde de %20 indirimden faydalanabilecekler.

Emekli Maaşlarında Yeni Dönem: 10 Farklı Zam Senaryosu Emekli Maaşlarında Yeni Dönem: 10 Farklı Zam Senaryosu

Öğrenciler de Unutulmadı!

Başkan Genç, üniversite öğrencilerine de sezon başlamadan önce doğalgaz indirimi müjdesi verdi. Genç, "Şehrimiz bir öğrenci şehri. Biz de öğrencilerimizin eğitim hayatına halel getirmeyecek şekilde pratik yaşamlarını nasıl kolaylaştırmamızı da gündemimize aldık. Onlara da aynı indirimleri uyguluyoruz. Evde kalan 3 öğrenci için hem su konusunda hem de henüz kararını almadığımız bizim sözümüz olan doğal gaz konusunda öğrencilerimize destek vereceğiz. Yine öğrencilerimizden gelen en önemli talep olan ulaşım konusunda da ekstra bir desteğimiz olacak. Sezon başlamadan önce doğal gaz kararını da alacağız" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı, emekli ve öğrencilere büyük bir destek olacak gibi görünüyor. Umarız bu indirimden faydalanan vatandaşlar da memnun kalırlar.

Editör: Kader GÜL