1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Son Bir Haftada 65 Terörist Etkisiz Hale Getirildi: Bakanlık Açıklaması

Son Bir Haftada 65 Terörist Etkisiz Hale Getirildi: Bakanlık Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verildi. Son bir haftada, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 65 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yılbaşından bu yana ise etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1828’e ulaştığı belirtildi.

Sınır Güvenliği ve Yasa Dışı Geçişler

Son bir hafta içerisinde, sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 394 kişi yakalandı. Ayrıca, 1370 kişi sınırı geçemeden engellendi. Yakalananlardan 15’inin terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. Yıl başından bu yana sınırdan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan toplam 9067 kişi yakalandı.

TCG Anadolu ve TCG Gökova’nın Eğitim Faaliyetleri

Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anadolu ve TCG Gökova’nın ABD’ye ait USS Wasp gemisi ile gerçekleştirdiği eğitimler hakkında da bilgi verdi. Eğitimlerin, bölgede bulunan dost ve müttefik ülke unsurlarıyla ortak çalışabilirliği artırmak amacıyla yapıldığını belirtti. Bakanlık, bu tür geçiş eğitimlerinin rutin olduğunu ve herhangi bir özel amaca hizmet etmediğini vurguladı. Ayrıca, bu eğitimlerin İsrail’e destek olarak algılanmasının yanlış olduğunu ifade etti.

S400 Hava Savunma Sistemi ile İlgili Gelişmeler

Son dönemde, S400 hava savunma sisteminin kullanılmaması şartıyla F-35 satışının yapılabileceğine dair çıkan iddialara yanıt verildi. Bakanlık, ülkenin hava savunma ihtiyaçlarının devam ettiğini ve S400 hava savunma sisteminin TSK envanterinde bulunduğunu, bu konuda yeni bir gelişme olmadığını belirtti.

Beşar Esad’ın Açıklamaları

Bakanlık, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın son açıklamaları üzerine Türkiye’nin Suriye’deki varlığının, ülkenin bölünmesini ve terör koridoru oluşturulmasını engellediğini ifade etti. Türkiye’nin, demokratik ve müreffeh bir Suriye görmek istediği vurgulandı. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’nın Suriye ile diyalog konusunda hazır olduklarını belirttikleri kaydedildi.

Katar’da Deniz ve Hava Unsur Komutanlığı Kurulması

Katar’da Türk-Katar Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde Deniz ve Hava Unsur Komutanlığı’nın kurulması kararı alındı. 5 Ağustos 2024 tarihinde, Katar’a intikal eden 6 adet F-16 uçak ve personelin yanı sıra, TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerin de Katar’a gönderildiği belirtildi. Bu unsurlar, askeri eğitim, yardım ve danışmanlık alanlarında faaliyet gösterecek.

Son Bir Haftada 65 Terörist Etkisiz Hale Getirildi: Bakanlık Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!