1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Sivas’taki cam seyir terasına yoğun ilgi

Sivas’taki cam seyir terasına yoğun ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

200 metre yükseklikteki seyir terasına yoğun ilgi
Sivas’ın Divriği ilçesinde Çaltı Çayı ve tarihi kalelere hakim tepede yaklaşık 200 metre yükseklikte inşa edilen cam seyir terası, ziyaretçilerine heyecan dolu anlar yaşatıyor.

Sivas Valiliği himayesinde, İl Özel İdaresi ve Divriği Kaymakamlığının iş birliğinde, Divriği ERMADEN başta olmak üzere hayırseverlerin katkılarıyla Çaltı Çayı, tarihi Divriği ve Kesdoğan kaleleri ile ilçe merkezine hakim tepede inşa edilen yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki seyir terası adrenalin tutkunlarını ve ziyaretçilerini ağırlıyor.Sivas cam seyir terası (1)Divriği Kaymakamı Yakup Papaker, terasın geçen yıl ağustosta hizmete açıldığını hatırlattı.

Cam seyir terasının hizmete girdiği günden itibaren ziyaretçi akınına uğradığını belirten Papaker, “İlçeden, ülke genelinden ve yabancı ülkelerden ziyarete gelen misafirlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden birisi. Aynı zamanda ilçemize katma değer üreten, ilçemizin turizm potansiyelini yükselten yerlerden.” diye konuştu.Sivas cam seyir terası200 metre yükseklikteki seyir terasına yoğun ilgi

Papaker, cam seyir terasın üzerinde muhteşem bir atmosfer olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Terasa çıkıldığı zaman hemen karşımızda Kesdoğan Kalesi’ni, onun karşısında Divriği Kalesi’ni görüyoruz. Bir şehrin içinde iki kalenin olduğu ender yerlerden biri de Divriği ilçemiz. Hemen aşağısında Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nı ve ilçenin tamamını bu bölgeden görebilmekteyiz. Yine baktığımızda Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli katkıları olan Hüseyin Gazi’nin türbesini görmekteyiz. Terasın alt kısmından geçen Çaltı Çayı, Karasu Nehri ile birleşerek Fırat’ın en büyük kollarından bir tanesini oluşturuyor. Bu da ziyarete gelenlere son derece güzel bir görsellik sağlıyor. Aynı zamanda yanından tren yolunun geçmesi gelen turistlere farklı bir görsellik sağlıyor.”

Sivas’taki cam seyir terasına yoğun ilgi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!