Erol Karaömeroğlu, 1970 yılında Rize'de doğdu.
Kariyerine Erzincan Valiliği'nde stajyer Kaymakam olarak başlayan Karaömeroğlu, Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Kaymakam Refikliği görevi ve Kilis merkezi ile ilçelerinde Mülkiye Müfettişliği teftiş stajı yaptı.

 Batman İli Vali Yardımcılığı'nın ardından Vezirköprü, Ula ve Şereflikoçhisar Kaymakamlığı görevlerini üstlendi. 

9 Haziran 2020 tarihli ve 2020/274 sayılı kararla, 10 Haziran 2020 tarihli 31151 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği'ne atandı.

Karaömeroğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.
Rize doğumlu olan Karaömeroğlu, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kamu yönetimi alanında kariyerine Erzincan Valiliği'nde stajyer Kaymakam olarak başladı ve farklı ilçelerde kaymakamlık görevlerini üstlendi. Ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın yabancı dil kursuna katılarak İngiltere'ye gönderildi. 2020 yılında Sinop Valisi olarak atanana kadar çeşitli kaymakamlık görevlerinde bulundu. Evli ve üç çocuk babası olan Karaömeroğlu, Bitlis Valisi olarak yeni görevinde, bölgedeki sosyal, ekonomik ve idari konulara liderlik etmeye hazırlanıyor. Bitlis'in gelişimi ve halkının refahı için çalışmalarına devam edeceği düşünülüyor.
 

Erol Karaömeroğlu kimdir?

Erol Karaömeroğlu (1970, Rize), Türk bürokrat. 9 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sinop'a vali olarak atandı, 18 Haziran 2020'de göreve başladı.

1970  yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize İlinde, Yüksek Öğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.

Kaymakamlık görevine Erzincan Valiliği’nde stajyer Kaymakam olarak başladı. Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Kaymakam Refikliği görevi ve Kilis merkezi ile ilçelerinde Mülkiye Müfettişliği teftiş stajında bulundu. İçişleri Bakanlığı’nda yabancı dil kursuna katıldıktan sonra 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. Türkiye'ye dönüşte Ordu Ulubey Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.

TBMM'de Kavga Çıktı: Ahmet Şık ve Alpay Özalan Arasında Yumruklar Havada Uçtu TBMM'de Kavga Çıktı: Ahmet Şık ve Alpay Özalan Arasında Yumruklar Havada Uçtu

84. dönem Kaymakamlık kursuna katılarak, 1997 yılı Temmuz ayında Tokat Artova'da Kaymakam olarak göreve başladı. Sırasıyla Çaykara, İdil, Bozdoğan ve Palu Kaymakamlığı'ndan sonra Batman İli Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.  Vezirköprü, Ula ve Şereflikoçhisar Kaymakamlığı sonrasında  Altındağ Kaymakamlığı görevini icra etti.

Editör: Kader GÜL