1. Haberler
  2. Spor Haberleri
  3. Şaziye Demir, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Birinci Oldu

Şaziye Demir, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Birinci Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Havza ilçesinin 15 yaşındaki yeteneği Şaziye Demir, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 55 kilogram kategorisinde dünya şampiyonu olma başarısını gösterdi.

Türkiye’de düzenlenen yerel müsabakalarda Türkiye birincisi olan Şaziye Demir, Moldova’nın Kişinev şehrinde gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Şampiyonada 55 kg kategorisinde finale yükselen Şaziye Demir, Kazak rakibi Dilnaz Yergalı ile karşılaştı ve rakibini mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Bu büyük başarı, Şaziye’nin milli marşı okumasına vesile oldu.

Havza’nın 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü sporcusu olan Şaziye Demir için kulüp, tüm kaynaklarını seferber etti. Şaziye, dünya şampiyonasına, beden eğitimi öğretmeni ve antrenörü Murat Aktaş’ın gözetiminde okulda sıkı bir hazırlık süreci geçirdi.

25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya, “Şaziye Demir’in başarısından emindik. Onun ve diğer sporcularımızın başarılı olacağına olan inancımız tam. Kulüp olarak, ilçemizdeki iş insanlarının desteğiyle Şaziye gibi yetenekli sporcularımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Beden eğitimi öğretmeni ve antrenör Murat Aktaş ise, “Kızımıza inancımız tamdı. Türkiye birinciliğinden sonra dünya şampiyonu oldu. Kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz” dedi.

Şaziye Demir, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Birinci Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!