1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Santa Maria Kilisesi Saldırısının Planlayıcısı Viskhan Soltamatiov İstanbul’da Tutuklandı

Santa Maria Kilisesi Saldırısının Planlayıcısı Viskhan Soltamatiov İstanbul’da Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yönelik 28 Ocak’ta gerçekleştirilen silahlı saldırının planlayıcısı olarak bilinen Viskhan Soltamatiov, tutuklandı. Saldırıda bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olay, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından üstlenilmişti.

Saldırının planlayıcısı ve saldırıda kullanılan silahın tedarikçisi olarak adı geçen Soltamatiov, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucu 14 Eylül tarihinde İstanbul’da yakalandı. Soltamatiov’un emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldüğü bildirildi.

Soltamatiov, ifadesinin ardından “silahlı terör örgütüne üye olma”, “tasarlayarak öldürme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Söz konusu saldırı, toplumda büyük yankı uyandırmış ve güvenlik güçlerinin uluslararası terörle mücadele çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Santa Maria Kilisesi Saldırısının Planlayıcısı Viskhan Soltamatiov İstanbul’da Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!