Üniversitenin rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın, Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin ve Doç. Dr. Fikret Türkan'ın, Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından her yıl yapılan dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdiğini duyuruyor. Bu başarı, nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanılarak belirlenmiş.

TV8 Canlı Yayın Kesintisiz İzleme Rehberi TV8 Canlı Yayın Kesintisiz İzleme Rehberi

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitenin gelişimine olan inancını ve Yükseköğretim Kurumu'nun desteğini vurguluyor. Ayrıca, bu başarının sadece üniversitenin değil aynı zamanda şehir, bölge ve ülkenin değerlerine de katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Tebrikler ve başarı dilekleri ile metin sona eriyor.


Stanford Üniversitesi, her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıralayan prestijli bir liste yayınlıyor. Bu yıl, ülkemizin gururu olan üniversitemizden üç değerli isim bu seçkin listeye girmeyi başardı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin ve Doç. Dr. Fikret Türkan, bilimsel, teknik ve tıbbi alanlardaki uzmanlıklarıyla dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Bu değerli liste, Elsevier adlı Hollanda merkezli yayıncılık şirketi ile Stanford Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı gibi uluslararası ölçütler, bu sıralamanın belirlenmesinde kritik rol oynuyor.

Bu yılki değerlendirme sürecinde, dünya genelinde 200 bini aşkın bilim insanı incelendi ve bu seçkin üç isim bu zorlu elemeleri geçerek listede kendine yer buldu. Bu başarı, akademik üretkenlikleri ve çalışmalarının kalitesi ile ilgili olarak yapılan detaylı bir analiz sonucunda elde edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bu önemli başarıyla ilgili şunları belirtti: “Üniversitemizi her geçen gün daha ileri noktalara taşımak için tüm bileşenlerimizle birlikte büyük bir gayret içerisindeyiz. Hızla gelişen fiziki alt yapımız ve nitelikli akademik kadromuzla Ülkemizin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına ismimizi yazdıracağımıza hiç şüphem yok."

Ayrıca, bu başarıların sadece üniversitenin değil aynı zamanda şehir, bölge ve ülkenin değerlerine de katkıda bulunduğunu vurguladı. Üniversitelerin, eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda bulundukları toplumun ve ülkenin değerlerine sahip çıkarak bu değerleri zenginleştiren kurumlar olduğunu belirtti.

Rektör Alma, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerinin Üniversitemize verdikleri destek için teşekkürlerini iletti. Yükseköğretim Kurumu'nun, bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemini destekleyen politikalarla üniversitenin gelişim sürecine daima destek olduğunu hatırlattı.

Bu önemli başarılar, üniversitemizin akademik kadrosunun ne denli değerli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve bu seçkin bilim insanları, sadece üniversitemiz için değil aynı zamanda ülkemiz ve dünya için de gurur kaynağıdır. Akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Editör: Kader GÜL