İşçiler hastaneye kaldırıldı, ancak radyasyon seviyelerinin düşük olduğu ve hastalığa yakalanma riskinin son derece düşük olduğu ifade ediliyor.

Bu olay, Fukuşima Nükleer Santrali'nde gerçekleşen bir kaza olarak açıklanıyor. Santralin işletmecisi Tokyo Electric Power (TEPCO), radyoaktif suyun boşaltılmasında Gelişmiş Sıvı İşleme Sistemi (ALPS) adı verilen bir filtreleme sistemini kullanıyor.Radyoaktif Sıvı Kazası Fukuşima Nükleer Santrali'nde İşçiler Maruz Kaldı (2)Dört işçinin çalışırken drenaj hortumunun çıkarak kirli sıvının çalışanların üzerine sıçradığı belirtiliyor. Dört çalışandan ikisi kirliliği temizlemeyi başarıyla tamamlamış, ancak diğer iki kişinin radyasyon seviyeleri yeterince düşmediği için hastaneye götürülmesine karar verilmiş.

Hastaneye kaldırılan işçilerden birinin yüzünde, diğerinin ise mide bölgesinde açıklar olduğu ifade ediliyor. Ancak doktor, radyasyona maruz kalma nedeniyle hastalığa yakalanma riskinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

İstanbul'da 2.500 Yeni Taksiyle Taksi Sorununa Modern Çözüm İstanbul'da 2.500 Yeni Taksiyle Taksi Sorununa Modern Çözüm

Fukuşima Nükleer Santrali'nde radyoaktif atık suyun okyanusa boşaltılmasına başlanmasının planlandığı, bu planın bölgedeki balıkçılar ve çevre koruma aktivistleri yanı sıra komşu ülkelerin tepkisine sebep olduğu da haberde belirtiliyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Japonya'nın atık suyun tahliyesi planının güvenlik standartlarıyla uyumlu olduğunu ve zararın ihmal edilebilir düzeyde olduğunu raporlamış.

Deprem ve tsunaminin Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'nde hasara yol açtığı, radyoaktif serpinti nedeniyle çevresinin tahliye bölgesi ilan edildiği bilgisi de yer alıyor.

Editör: Kader GÜL