1. Haberler
  2. Güncel Haberler
  3. Polonya’da Boris Kasırgası Sonrası Doğal Afet Durumu İlan Edildi

Polonya’da Boris Kasırgası Sonrası Doğal Afet Durumu İlan Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’nın güney bölgesini etkisi altına alan Boris Kasırgası, sel ve su baskınlarına yol açarak büyük bir yıkıma neden oldu. Polonya Başbakanı Donald Tusk, ülkenin güney ve güneybatı bölgelerinde yaşanan bu felaket nedeniyle doğal afet durumu ilan etti. Tusk, bu kararın, doğal afetlerin potansiyel etkilerini önlemek, afetlerin yol açtığı yıkımı gidermek ve zararı ortadan kaldırmak amacıyla alındığını açıkladı. Ayrıca, kasırganın yarattığı hasarı telafi edebilmek için Avrupa Birliği’nden (AB) mali yardım talep edileceğini belirtti.

Doğal Afet Durumu ve Kısıtlamalar

“Doğal afet durumu” ilanı, sel ve su baskınlarının etkili olduğu bölgelerde kişisel hak ve özgürlüklerde kısıtlamalara gidilmesine olanak tanıyor. Bu durum, afet bölgelerinde en fazla 30 gün süresince geçerli olacak.

Boris Kasırgasının Yıkıcı Etkileri

Boris Kasırgası’nın yol açtığı etkiler, Polonya’nın güneyinde büyük bir krize neden oldu. Dünden itibaren aralıksız devam eden yoğun yağışlar sonucunda birçok nehir taştı ve Stronie Slaskie, Klodzka, Glucholazy, Ladek Zdroj, Bielsko Biala gibi pek çok yerleşim yeri sular altında kaldı. Stronie Slaskie’deki bir barajın duvarı çökerken, Glucholazy kasabasında ise bir köprü yıkıldı. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde yaşanan sel felaketi sonucunda iki kişi hayatını kaybetti.

Bu felaket, Polonya’da büyük bir tahribata yol açarken, ülkedeki yetkililer hızlı bir şekilde yardım ve onarım çalışmaları başlatmış durumda.

Polonya’da Boris Kasırgası Sonrası Doğal Afet Durumu İlan Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!