Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu

whatsapp-image-2023-04-08-at-174809.jpeg

Bu sorunun cevabı bugün Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan kura çekimiyle ortaya çıktı.

Kura çekimi saat 14:00’te başladı ve canlı olarak yayınlandı. Kura çekimlerine YSK Başkanı Sadi Güven, YSK üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Kura çekimi sırasında önce ittifakların birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasında yapılan kura sonucunda Cumhur İttifakı birinci sırada, Millet İttifakı ikinci sırada ve HDP üçüncü sırada yer aldı.

Daha sonra ittifaklar içindeki partilerin yerleri tespit edildi. Cumhur İttifakı’nda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında yapılan kura sonucunda AKP birinci sırada, MHP ikinci sırada yer aldı. Millet İttifakı’nda ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında yapılan kura sonucunda CHP birinci sırada, İYİ Parti ikinci sırada, Saadet Partisi üçüncü sırada ve Demokrat Parti dördüncü sırada yer aldı.

Kura çekimi sonrasında YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sürecinin tüm partilere ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Güven, seçim güvenliği konusunda da gerekli tedbirlerin alındığını ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalıştıklarını söyledi.

Birleşik oy pusulasının nasıl görüneceği ise henüz belli değil. YSK, oy pusulasının tasarımını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacak.

Bu arada seçime katılacak diğer partilerin de birleşik oy pusulasındaki yerleri belli oldu. Buna göre Vatan Partisi dördüncü sırada, Büyük Birlik Partisi beşinci sırada, Bağımsız Türkiye Partisi altıncı sırada, Hür Dava Partisi yedinci sırada ve Demokratik Sol Parti sekizinci sırada yer aldı.

Seçime katılacak toplam 10 parti ve 3 ittifakın oy pusulasındaki yerleri böylece belirlenmiş oldu. Seçmenler 14 Mayıs’ta sandık başına gittiğinde bu oy pusulasını kullanarak tercihlerini yapacaklar.

Exit mobile version