Genel Haberler

Paketli Gıdaların Riskleri ve Çocuklar İçin Alternatifler

Paketli gıdaların özellikle cips gibi işlenmiş ürünlerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde duruluyor.

Abone Ol

Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Derya Arğun ve Uzm. Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, paketli gıdaların içerdiği katkı maddeleri ve yoğun karbonhidratların obezite başta olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceğini belirtiyorlar.

Özellikle çocuklarda cips tüketiminin büyüme ve gelişme üzerinde olumsuz etkileri olduğu ve uzun vadede çocukluk çağı obezitesine yol açabileceği vurgulanıyor. Dahiliye Uzmanı, cipsin saf yağdan oluştuğunu ve 1 yıl düzenli cips tüketen bir çocuğun yaklaşık olarak 9 kilo alabileceğini belirtiyor. Ayrıca, cips tüketiminin diyabet, tansiyon yüksekliği, kalp damar hastalıkları, felç gibi hastalıkların riskini artırabileceği ifade ediliyor.Ayrıca, içerisinde bulunan akrilamid adlı kimyasal maddenin uzun süre maruz bırakılan çocuklarda kanser gelişme riskini artırabileceği de belirtiliyor. Bu nedenle, uzmanlar çocukların cips gibi paketli gıdalardan uzak tutulmasını öneriyorlar.

Uzm. Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, evlerde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamanın ve çocukları bu tür yiyeceklerle beslemenin önemine vurgu yapıyor. Çocuklara paketli ürünlerin yerine kendi evlerinde sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamalarının teşvik edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

{ "vars": { "account": "G-RE5TDNH96H" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }