CHP'nin tarihi bir kurultay yaşadığı ve Özgür Özel'in ikinci turda 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı seçildiği belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Kurultayın uzun sürdüğü, ilk tur sonuçlarının yeterli çoğunluğu sağlamadığı için ikinci tura geçildiği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun destekçilerinden bazılarının salondan ayrıldığı, seçimin ikinci tura kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, CHP 38. Olağan Kurultayı'nın divan başkanının Ekrem İmamoğlu olduğu ve sonuçları açıkladığı ifade ediliyor.

Özgür Özel'in seçilmesi sonrasında yaptığı açıklamada, hayatının en gurur verici anını yaşadığını belirtiyor ve partisinin 2. yüzyılına yön vereceklerini ifade ediyor. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyor ve süreçte yanında olan herkese teşekkür ediyor. Delegelere ve CHP'lilere teşekkürlerini iletiyor.

Özel, birleştirici bir konuşma yaparak omzuna yüklenen sorumluluğun farkında olduğunu ifade ediyor. Partisinin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu olduğunu belirtiyor ve birlikte hareket edeceklerini söylüyor.

Ayrıca, Özel, ön seçime yönelik yapılacak iyileştirmeleri ve Hatay'da siyaset konuşmayacağını, mazbatasını alarak ilk ziyaretini oraya yapacağını söz veriyor. Örgüte verdiği sözleri tutacağını belirtiyor ve seferberlik ilan edeceklerini, belediyeleri kazanacaklarını ve büyük bir zafer kazanacaklarını ifade ediyor.

Sosyal Medya Hakaretine Sert Çözüm: 9. Yargı Paketi Detaylandı Sosyal Medya Hakaretine Sert Çözüm: 9. Yargı Paketi Detaylandı

Son olarak, Özel, zaferin CHP'den bir adayın değil, bütün CHP'lilerin olduğunu vurguluyor ve yerel seçim zaferi için yola çıktıklarını belirtiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında ise, CHP'nin tarihine vurgu yaparak partinin herkesin inancına ve yaşam tarzına saygı duyan bir parti olduğunu belirtiyor. Geçmiş seçimlerde yaşadıkları zorlukları ve değişimi vurguluyor. Ayrıca, seçim sonrası değişim söylemlerinin başladığına dikkat çekiyor ve bu süreçte değişim yapacağını ifade ediyor. Partinin coğrafi olarak daha geniş bir alana yayıldığını belirtiyor.

Örsan Öymen'in konuşmasında ise, 13 yılda 12 seçimin kaybedildiğini ve bu süreçte sırtından hançerlendiğini ifade ediyor. CHP'nin oyunun yüzde 22-26 bandında sıkıştığını belirtiyor ve değişim çağrısı yapıyor.

İlhan Cihaner, kurultayda diğer bakış açılarının da yansımasını istiyor ve sadece iki adayın yarıştığını söylemenin yanıltıcı olduğunu ifade ediyor.

Bu haberde ayrıca, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayları olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yeterli imzayı topladığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun 771 imza, Özel'in ise 600 imza topladığı ifade ediliyor.

Editör: Kader GÜL